De vijf leukste gratis kook apps voor je iPhone

Redactie
9 november 2011, 9:55
2 min leestijd
De vijf leukste gratis kook apps voor je iPhone

Apps zijn handig voor heel veel dingen. Mannen kunnen lekker klussen met de waterpas-app en vrouwen kunnen lekker koken met de vele kook-apps. Maar wat zijn nu de vijf leukste gratis kook apps?

1. Recept van de dag

Geen idee wat je moet koken vandaag? Even Recept van de dag raadplegen en je bent er zo uit! Met deze app ontvang je iedere middag een nieuw gezond recept. Iedere week wordt er een goede afwisseling gemaakt tussen vlees en vis en op zondag kun je genieten van een zoet gerecht. De recepten worden duidelijk weergeven en ondersteund door een kookvideo.

2. Easy Diet app

Diëten makkelijk? Met deze app wordt het diëten in ieder geval een stukje makkelijker gemaakt! Met deze app kun je een drie-dagen dieet volgen. Dit houdt in dat je drie dagen op dieet bent en de rest van de week gewoon eet. Uiteraard voorziet de app in de recepten voor de dieet-dagen en kun je met één druk op de knop je Twitter-vrienden laten weten dat je gestart bent met afvallen.

3.BroodRecept

Nederland is een brood land! We beginnen de dag ermee, we lunchen ermee en soms als we geen zin hebben om te koken, eten we tijdens het avondeten ook nog een lekkere boterham. Kies je eetmoment, selecteer een broodsoort, klik je beleg aan en je ziet meteen een keur aan verrassende, lekkere en –niet geheel onbelangrijk- gezonde broodrecepten. Ook deze app maakt het mogelijk de lekkerste recepten te delen op Twitter.

Lees verder na de advertentie.

4.KookJij

Handig voor als de man des huizes geen inspiratie heeft voor de maaltijd van vanavond. Even schudden met de telefoon en dan verschijnt er een recept op je iPhone. Heel makkelijk dus! De recepten worden stap voor stap beschreven en kunnen geselecteerd worden op de verschillende gangen.

5.Weekmenu

Heel veel vrouwen (en soms ook mannen) maken op vrijdag of op zondag een weekmenu voor de volgende week. Dit is vaak een lastige klus want het eten moet gevarieerd, gezond en lekker zijn. Voor diegene die daar een handje bij geholpen willen worden is er de Weekmenu-app. Iedere week krijg je een nieuw menu dat direct zichtbaar is na de push notificatie. Ook makkelijk voor als je gewoon een keer niet weet wat te eten!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's