Eerste gratis iOS game verschijnt in Apple Store app
Roel van Hout

Apple is begonnen met het aanbieden van gratis content via de Apple Store app. De eerste gratis iOS game, Color Zen, is tot 27 augustus te downloaden!

De Apple Store  app staat niet geïnstalleerd wanneer je een nieuwe iPhone koopt. Veel mensen zijn daardoor niet op de hoogte van het bestaan van de app. Apple CEO Tim Cook hoopt de Apple Store app breder bekend te maken door gratis content via de app aan te gaan bieden.

gratis iOS gameDe gratis iOS game Color Zen mag het spits afbijten. In dit spel is het de bedoeling dat je, onder het genot van rustgevende muziek, veelkleurige puzzels oplost. Zo zul je de opdracht krijgen om het scherm te vullen met een bepaalde kleur: het is aan jou om de volgorde waarin je de vlakken, die het beeld vullen wanneer ze worden aangetikt, aanraakt.

Gratis iOS game: zo download je ‘m

Om Color Zen gratis te downloaden, heb je eerst de Apple Store app nodig. Die is gratis te downloaden in de App Store. Als je die hebt geïnstalleerd op je iPhone, tik je onderin het beeld op ‘Stores’. Vervolgens zoek je op ‘Amsterdam’, en ga je naar de pagina van de Apple Store in Amsterdam. Onder een foto van de winkel zul je ‘Een game voor jou’ zien staan. Vervolgens tik je op ‘Download nu gratis’.

De Apple store app stuurt je dan door naar de App Store, waar je de app met een (automatisch ingevulde) actiecode gratis kunt downloaden. De actie loopt tot 27 augustus; waarschijnlijk zullen we daarna weer iets nieuws gratis krijgen! Wil je voor die tijd meer goede gratis apps, kijk dan vooral eens naar ons overzicht met de beste gratis iPhone apps!

Apple Store

Apple

6,0 (46 reviews)
Gratis via App Store
Apple Store
Apple Store
Apple Store
Apple Store
Apple Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.