Gratis Infinity Blade 2 is 5,7 miljoen keer gedownload
Roel van Hout

Apple vierde vorige week het 5-jarig jubileum van de App Store door 10 apps gratis aan te bieden. Vandaag werd bekend dat het gratis Infinity Blade 2 als gevolg van de actie 5,7 miljoen keer werd gedownload.

5,7 miljoen downloads is niet misselijk, en voor veel andere app-ontwikkelaars een jaloersmakend getal. Je zou verwachten dat ontwikkelaar Chair Entertainment door het gratis Infinity Blade 2 beschikbaar stellen flink wat geld misloopt – de app kost gewoonlijk 5,99 euro – maar dat valt mee.

Infinity Blade 2In een ‘gewone’ week wordt de app nog steeds tussen de 1 en 2 miljoen keer gedownload. Daarnaast deed de gratis download ter ere van 5 jaar App Store wonderen voor de verkoop van andere onderdelen van de Infinity Blade-franchise: deel 1 werd ook drie keer zo veel als normaal gedownload, en een eBook dat voortborduurt op het verhaal steeg ook in populariteit.

Gratis Infinity Blade 2 heeft betaalde in app-aankopen

En daarbij is Infinity Blade 2 een zogenoemde ‘freemium’-titel: in het spel is er nog steeds genoeg waar spelers voor kunnen betalen. Denk daarbij aan betere wapens of krachten zonder daar heel erg veel voor te hoeven spelen. De uitgever van het spel liet eerder al wel weten dat in app-aankopen geenszins een vereiste zijn om het spel heelhuids door te komen.

In het vorige week gratis Infinity Blade 2 speel je een ridder die keer op keer hetzelfde kasteel doorloopt om steeds sterker te worden, teneinde een kwaadaardige eindbaas uiteindelijk de baas te kunnen zijn.

Via: Cult of Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.