Gratis game Royal Revolt op nummer 1 in App Store
Wouter Nijsen

De gratis game Royal Revolt heeft de nummer 1-positie in de App Store overgenomen. In Royal Revolt verover je kastelen en speel je eigenlijk een omgekeerde tower defense-game.

Je begint in Royal Revolt met een eigen held die zijn koninkrijk moet herveroveren. Dit doe je door samen met je eigen leger kasteel na kasteel te veroveren. Het idee van de game is gebaseerd op de bekende tower defense-gameplay waarbij je golven van aanvallen moet afweren door zo goed mogelijk je basis te verdedigen. In Royal Revolt voer jij de aanval in plaats van de verdediging.

Royal Revolt: simpel en effectief

mzl.oqufeaey.480x480-75Als de game vordert kun je heel specifiek je eigen leger samenstellen. Deze kan bestaan uit voetsoldaten, boogsoldaten of zelfs magiërs. Je hebt de mogelijkheid om je eigen held en het leger te upgraden waardoor de aanvals- en verdedigingspunten toenemen en je sterker aan een aanval kunt beginnen. Daarnaast beschik je als held over speciale krachten, waaronder een kracht die je troepen heelt, een vuuraanval afvuurt en een giftige wolk verspreidt. Dergelijke upgrades kun je met verdiend geld (dit krijg je wanneer je vijanden vermoordt) of zogeheten gems kopen. Gems verdien je maar mondjesmaat, maar met een in-app aankoop kun je gems aanschaffen voor prijzen tussen de  1,79 en 79,99 euro.

Als je aan een nieuw level begint, krijg je een balkje te zien die zich langzaam vult en waarmee je troepen kunt oproepen. Je bestuurt je held door je vinger over het scherm te slepen of op een specifiek punt te drukken waar je heen wilt lopen. Je leger valt automatisch vijanden aan, maar jij kunt zelf bepalen welke vijanden je held aanvalt. Het belangrijkste is om alle gevallen goudstukken – voor het geld – te verzamelen en het kasteel zo snel mogelijk te veroveren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De gratis game Royal Revolt biedt simpel maar heel effectief een enorm leuke game-ervaring en is een fijn spel om even tussendoor te spelen. Maar kijk uit: na een kasteel veroverd te hebben wil je nóg een level spelen!

[app 545670708][appimg 545670708]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.