Gratis ‘File info’ app voor iPhone (NL)

Redactie
7 november 2008, 14:12
2 min leestijd
Gratis ‘File info’ app voor iPhone (NL)

Vandaag is er wederom een gratis applicatie van Nederlandse bodem in de App store beschikbaar. Het gaat om ‘File info’, een applicatie die files en aanvullende Nederlandse verkeersinformatie in beeld brengt. De applicatie is ontwikkeld door de makers van iNap met toestemming van de ANWB, alwaar de verkeerinformatie van afkomstig is.

Lees verder na de advertentie.

De ‘File info’ app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App store.  Files worden op de kaart weergegeven als rode lijntjes op de wegen. Daarnaast is er gelijktijdig tekst en uitleg beschikbaar voor elke opstopping op de Nederlandse snelwegen.

Meer dan alleen files en dynamische werking met GPS

<p></p>

Naast files kan er tevens voor gekozen worden om wegwerkzaamheden, flitsers, benzinestations en het weer op de kaart weer te geven. De kaartgave is overigens niet op basis van de Google Maps (die we gewend zijn).
Iedereen kan zelf bepalen welke regio standaard wordt weergegeven. Op de iPhone 3G met GPS kan tevens de regio waar je bent automatisch worden geselecteerd.

Inzoomen op de kaart

Op de eerste indruk lijkt de filekaart erg klein. Door de iPhone of iPod Touch te kantelen wordt de kaart vergroot. Naar onze indruk is dat zeker nodig om de verkeersinformatie goed af te kunnen lezen.

‘File info’ een product van …

De applicatie werd gemaakt door de mannen van ‘Moop.Me’. Deze brachten reeds  eerder ‘iNap’, de GPS wekker die je wakker maakt wanneer je een eindbestemming bereikt.

File Info is gemaakt met toestemming van de ANWB. Apart detail: de applicatie werd al eind augustus aan de ANWB gedemonstreerd. Daar wilde ze aanvankelijk niks weten van een iPhone applicatie gefabriceerd door derden.  Nadat de concurrerende applicatie ‘VerkeersInfo’  voor 3 euro in de Appstore verscheen kreeg ook Moop.Me toestemming.

Conclusie ‘File info’ applicatie

Wanneer je regelmatig te kampen hebt met files of verkeersproblemen dan is de ‘File info’ app een handige applicatie die zeker op je iPhone / iPod Touch thuishoort. Het aflezen van de informatie vanaf het (kleine) kaartje is in het begin even wennen, de kantelfunctie brengt hier verbetering in.  Zeker een ‘nice to have’ en doordat ie gratis is absoluut aantrekkelijk!

Download ‘File info’ in de App store (iTunes link).
De website van de makers:
Moop.me

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's