Gratis download: The Walking Dead Assault

Roel van Hout
1 december 2013, 17:14
1 min leestijd
Gratis download: The Walking Dead Assault

Om The Walking Dead kun je tegenwoordig niet meer heen: de beroemde comic-book- en televisieserie over zombies is overal. Natuurlijk horen daar ook games bij, en The Walking Dead Assault is dit weekend gratis.

Op zich is het wel bijzonder te noemen, wat The Walking Dead heeft klaargespeeld: het heeft van zombies mainstream vermaak weten te maken. Er zijn inmiddels natuurlijk meerdere games met dezelfde titel verschenen. Van The Walking Dead van Telltale Games heb je waarschijnlijk al gehoord: in dat spel bepaal je met je eigen acties het verloop van het interactieve verhaal.

The Walking Dead Assault is een compleet ander beestje: daarin is het de bedoeling dat je aanvallen van hordes zombies overleeft door de personages uit te rusten met wapens en vaardigheden. Natuurlijk veel minder verhaal, maar evengoed ook leuk om te spelen.

The Walking Dead Assault heeft schitterende comic-stijl

Het spel zal vooral lezers van de stripboeken bekoren, want het is volledig in getekende stijl uitgevoerd. De spelwereld is zwart-wit, met slechts een paar kleurelementen om je eigen personages in het strijdperk te kunnen herkennen. Dat is wel nodig, want als de zombies eenmaal beginnen toe te stromen kleurt alles – uiteraard – nogal snel rood.

Lees verder na de advertentie.

Door aanvallen te overleven spaar je punten, die je kunt inzetten om personages sterker en sneller te maken. Natuurlijk kun je dat ook via in app-aankopen doen, maar het is in principe niet nodig. The Walking Dead Assault is al een jaar uit, maar is dit weekend gratis te downloaden – dus waar wacht je nog op?

Categorie: iPhone Games
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's