Gratis bellen met je iPhone is super simpel met deze 4 apps

Gijs Ettes
5 december 2013, 14:07
2 min leestijd
Gratis bellen met je iPhone is super simpel met deze 4 apps

De kosten van mobiel bellen zijn de afgelopen jaren afgenomen, maar dat neemt niet weg dat je alsnog kunt besparen! Gratis bellen met je iPhone wordt super simpel met deze 4 apps.

Lees verder na de advertentie.

Viber Messenger

Viber Media SARL.

Gratis via App Store

Viber is een oude bekende op de redactie van iPhoned. Met de app kun je via de mobiele- of wifi-verbinding van je toestel gratis bellen (VoIP) en chatten met andere gebruikers die Viber ook geïnstalleerd hebben. Inmiddels kent de app zo’n 330 miljoen gebruikers over verschillende platforms en handige nieuwe functies worden doorlopend toegevoegd. Zo kun je chat-gesprekken voeren met maximaal 100 personen en is er een Viber bureaublad-app voor de pc en Mac. De geluidskwaliteit van telefoongesprekken is uitstekend.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Ook Skype is een goede optie voor wie gratis wil bellen met zijn iPhone. De app is gratis te downloaden en ondersteunt, in tegenstelling tot Viber, video in hd. Daarvoor kun je de frontcamera van je iPhone gebruiken. Wil je naar vaste of mobiele nummers bellen, dan is dat eveneens mogelijk. Wel zijn er dan kosten verbonden aan je telefoongesprek. Gesprekken tussen Skype-gebruikers zijn echter volledig gratis en in de installatie en het gebruik van de app is bijzonder simpel.

FaceTime

Apple

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

FaceTime is de ingebouwde iOS-app die je laat videobellen met andere gebruikers van Apple-apparaten. Het programma is erg basic, maar daardoor ook gemakkelijk in gebruik. Voor het voeren van reguliere telefoongesprekken is FaceTime echter minder geschikt, aangezien omdat je niet kunt (video)bellen met bijvoorbeeld Android-gebruikers. Zij beschikken niet over een Apple ID en kunnen de app überhaupt niet downloaden.

Tango- Live Stream, Video Chat

TangoMe, Inc.

Gratis via App Store

Tango is een goed alternatief voor Viber en heeft misschien minder gebruikers (150 miljoen), maar wel meer opties. Na het aanmaken van een profiel, dat ook snel kan door je Facebook-account te koppelen, heb je de mogelijkheid gratis te bellen en chatten met andere Tango-gebruikers en kun je mensen in de buurt zoeken. Daarnaast biedt Tango een soort sociale newsfeed en de mogelijkheid om vanuit de app games te spelen. Ook bij deze app bel je via 3G, 4G en wifi en vooral met laatstgenoemde verbinding is de kwaliteit prima.

→ Op zoek naar meer? Check dan het iPhone apps overzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu