GoPro maakt videobewerking toegankelijk met 2 nieuwe iOS-apps
Lars Paymans
Quik - GoPro Video Bewerker

Quik - GoPro Video Bewerker

Gratis

GoPro Quik en Splice zijn een uitkomst voor mensen die snel een mooie video op hun iPhone in elkaar willen zetten. Daar heb je niet eens meer een (prijzige) GoPro-camera voor nodig.

GoPro Quik is gericht op snelheid

GoPro doopt de Replay-app vandaag om tot Quik, een treffende naam omdat snelheid in deze videobewerkings-app voorop staat. Of je nu foto’s of video’s van je iPhone of GoPro gebruikt, met Quik stel je in een paar seconden een video samen die je snel kunt delen met je vrienden.

De app laat je volledig vrij om eigenhandig een kunstwerk in elkaar te toveren. Als je daar geen zin in hebt kun je ook alleen het videobestand en de soundtrack uitkiezen en vervolgens GoPro Quik automatisch een filmpje te laten monteren. De app houdt hierbij rekening met de maat van de muziek, en gebruikt algoritmes om de meest indrukwekkende momenten te selecteren.

GoPro Quik heeft daarnaast een leuke functie die iedere zondag een filmpje presenteert met je leukste foto’s en video’s die je de afgelopen zeven dagen gemaakt hebt. Hiervoor moet je de app natuurlijk wel toestemming geven tot je camerarol. Bij het instellen van de app kun je deze wekelijke videoherinneringen direct activeren.

GoPro Splice bevat uitgebreidere opties

Quik is dus vooral bedoeld voor mensen die snel een filmpje willen delen, maar er wel zeker van willen zijn dat deze er goed uitziet. Het nieuwe GoPro Splice is wat uitgebreider. Zo kun je in deze bewerkings-app de snelheid van je video’s aanpassen, ze versieren met filters en tekst en overgangen. Ook kun je in Splice verschillende audiosporen combineren, wat de app geschikt maakt voor mensen die een voice over en soundtrack willen gebruiken.

Beide apps zijn vanaf nu gratis te downloaden in de App Store. Zoals gezegd kun je er GoPro-video’s op bewerken, maar is de app net zo geschikt om filmpjes en kiekjes van je iPhone-camera te monteren.

Quik - GoPro Video Bewerker

GoPro, Inc.

10 (190 reviews)
Gratis via App Store

Splice - Video-Editor von GoPro

GoPro, Inc.

9 (558 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.