Google Zoeken krijgt trending zoekopdrachten: zo schakel je ze weer uit

Erwin Vogelaar
1 september 2017, 19:04
2 min leestijd
Google Zoeken krijgt trending zoekopdrachten: zo schakel je ze weer uit
Google

Google

Gratis

Reviewscore

8,5

Google Zoeken krijgt een update met trending zoekopdrachten. Heb je geen interesse in de zoekopdrachten van anderen? Dan schakel je de functie gewoon uit. Ook krijg je sneller antwoord op veelgestelde vragen.

Lees verder na de advertentie.

Google Zoeken trending zoekopdrachten

Google heeft de Google Zoeken-app in de App Store voorzien van een update. Hierdoor vind je nu trending zoekopdrachten tijdens het zoeken. Dit betekent dat als je op de zoekbalk tikt, er onder ‘Wat is er trending’ staat met een lijst populaire zoekopdrachten. Deze trending zoekopdrachten zijn te herkennen aan blauwe icoontjes met een wit pijltje.

Op het moment van schrijven is bijvoorbeeld een schietpartij in Purmerend, orkaan Irma, de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Frankrijk en een brand in Gorinchem populair. Zo hoef je de meest populaire vragen niet eens te typen. Meestal ga je naar Google om naar iets specifieks te zoeken, maar deze topics kun je natuurlijk ook gebruiken om te browsen op actuele onderwerpen.

google zoeken trending

Hoewel de functie nieuw is voor de iOS-app, zijn Android-gebruikers er al aan gewend. Toen de functie op Android-toestellen werd geïntroduceerd, kreeg Google echter wel veel klachten. Menig gebruiker wilde helemaal niet de zoekopdrachten van anderen in hun app zien. Daarom werd later via een update de mogelijkheid toegevoegd om de trending zoekopdrachten weer uit te schakelen. In de iOS-app is dat ook mogelijk in het instellingenmenu. Daar vind je namelijk ‘Trending zoekopdr. insch.’ met een schuifje.

Direct antwoord op je vragen

Nieuw is ook dat je direct antwoord op enkele vragen krijgt tijdens het zoeken. Nog voordat je de zoekopdracht volledig hebt ingevoerd. Bijvoorbeeld als je ‘hoe hoog is de’ typt, maar ook andere populaire vragen.

google zoeken trending

De nieuwste versie van de app download je in de App Store via onderstaande link. Google vraagt om 199MB vrije ruimte en werkt met iOS 9.0 en hoger.

Download Google in de App Store (gratis)

Google

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu