Weg taalbarrière: Google Translate vertaalt nu live spraak en tekst

Rutger Otto
15 januari 2015, 9:09
2 min leestijd
Weg taalbarrière: Google Translate vertaalt nu live spraak en tekst

De vertaal-app van Google is nog beter en bruikbaarder geworden. Ben je in het buitenland en snap je een woord niet, dan richt je er je iPhone-camera op en het wordt voor je ogen vertaald. De app doet hetzelfde met gesproken tekst.

Lees verder na de advertentie.

Woorden met Google Translate vertalen

Google Translate is van een update voorzien, waardoor de app in één klap veel handiger is geworden voor mensen die naar het buitenland reizen. Dat komt door twee nieuwe functies: het vertalen van geschreven taal en het vertalen van gesproken taal.

In Google Translate is inmiddels de functionaliteit van Word Lens geïntegreerd, de startup die vorig jaar door Google werd overgenomen. Het live vertalen op camera is dan ook niet nieuw: Word Lens deed dat al langer. De technologie is overigens wel verbeterd, want de buitenlandse woorden waar jij je camera op richt, worden binnen no-time vertaald. Het enige wat je hoeft te doen is de taal te kiezen, de tekst duidelijk in beeld te nemen en de tekst te scannen.

Have a conversation with Google Translate

Spraak vertalen

Ook de spraakvertaler, die overigens niet in Word Lens zat, werkt uitstekend. Stel dat je in Frankrijk bent en je wil een broodje kaas bestellen, maar je weet niet hoe. Dan spreek je in het Nederlands in de app ‘een broodje kaas alstublieft’ en de app zal het zinnetje vertalen. Laat degene achter de toonbank het vertaalde zinnetje zien of laat de Franse spraak horen. Andersom kun je ook het Frans naar het Nederlands vertalen. Weg taalbarrière!

Google Translate is enorm uitgebreid en beschikt over 36 talen, zodat je er eigenlijk overal wel iets aan hebt. Hou er wel rekening mee dat de zinnen niet altijd heel vloeien lopen, maar voor simpele zinnen en het ontcijferen van een menukaart of waarschuwingsbord werkt het perfect.

Google Translate downloaden

Google Translate is gratis te downloaden uit de App Store en is geschikt voor iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie is 24,4MB aan opslagruimte nodig.

Google Translate

Google LLC

Gratis via App Store

Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu