Zo gaat Google Translate betere vertalingen bieden in 8 talen

Thomas Haenen
16 november 2016, 12:01
1 min leestijd
Zo gaat Google Translate betere vertalingen bieden in 8 talen
Google Translate

Google Translate

Gratis

Reviewscore

8

Google Translate gaat slimme nieuwe algoritmes inzetten om vertalingen te verbeteren. Dat levert betere resultaten op in acht van de populairste talen ter wereld.

Lees verder na de advertentie.

Google Translate Neural Machine Translation

Google gaat zogenaamde ‘Neural Machine Translation’ toepassen in de Translate-app. Het is een techniek die al langer toegepast wordt bij andere vertaalsystemen, maar die nu ook geïmplementeerd wordt door Google. Met deze techniek kijken de computers van Google niet naar losse woorden, maar complete zinnen bij het verhalen. Zo krijg je zinnen die niet alleen beter vertaald zijn, maar ook duidelijker om te lezen.

Voorheen hadden vertaalde zinnen in Google Translate grotendeels dezelfde woordvolgorde als de originele zin. Dat terwijl de structuur van zo’n zin flink kan verschillen van taal tot taal. Nu wordt daar ook rekening mee gehouden in de app, zodat je een zin leest die, met een beetje geluk, niet van gewone mensentaal onderscheiden kan worden.

Google Translate Neural Machine Translation

Google Translate Neural Machine Translation wordt per direct toegepast op acht talen in de app, zo maakte de zoekgigant vandaag bekend. Engels, Frans, Duits, Spaans, Chinees, Japans, Koreaans, Turks en Portugees zijn als eerste aan de beurt. Samen zijn die talen volgens Google goed voor 35% van alle vertaalopdrachten die via de app worden ingevoerd. Of en wanneer er ondersteuning wordt toegevoegd voor het Nederlands is onbekend.

Google Translate downloaden

Google Translate is gratis te vinden in de App Store via onderstaande link. De app werkt op elk apparaat met iOS 8.0 of nieuwer en vereist minimaal 56,3MB aan opslagruimte.

Google Translate

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu