‘Google Translate-app krijgt snel tolkfunctie’
Gijs Ettes

Google Translate wordt op korte termijn voorzien van een update die ervoor zorgt dat de app ook gesproken tekst kan vertalen. De app herkent welke taal wordt gesproken en toont vervolgens de vertaling op het scherm van je smartphone.

Google Translate-app gaat ook gesproken tekst vertalen

Google Translate-appHoewel de Google Translate-app voor iOS al sinds maart 2014 niet is geüpdatet, lijkt het erop dat deze binnenkort toch van nieuwe functies wordt voorzien. De The New York Times meldt in ieder geval dat een tolkfunctie eraan zit te komen. Momenteel is het al mogelijk om Google Translate voor 140 verschillende talen te gebruiken. In tegenstelling tot een dienst als Skype kun je echter nog geen gesproken teksten omzetten in een taal die jij of je gesprekspartner begrijpt.

Volgens Macduff Hughes, die het team achter Google Translate leidt, zijn er maandelijks 500 miljoen gebruikers die actief gebruikmaken van de vertaaldienst. Hughes benadrukt dat Google voorzichtig omspringt met gegevens die gebruikers inspreken. De zoekgigant wil voorkomen dat hier misbruik van wordt gemaakt in het geval dat wachtwoorden ooit worden vervangen door stemherkenning.

Verder krijgt de applicatie op termijn wellicht ook de functie om teksten van bijvoorbeeld straatnaamborden te vertalen. Je zou dan je smartphonecamera op een onbekende tekst kunnen richten, waarna deze realtime wordt omgezet. Met de functie heeft Google in het verleden al eens geëxperimenteerd.

Google Translate downloaden

Via onderstaande link kun je de huidige versie van Google Translate (2.1.1) downloaden. Deze vereist iOS 6+ en tenminste 3,4MB aan vrije opslagruimte.

Google Translate

Google LLC

7 (15 reviews)
Gratis via App Store

Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate
Google Translate

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.