Review: Google Tasks, eindelijk een goede taken-app van Google
Google Tasks

Google Tasks

Gratis

Onze score

8

Mailen, foto’s maken, teksten verwerken, berichten versturen en meer: voor bijna alles wat je op je iPhone doet, heeft Google een app gemaakt. Een goede taken-app ontbrak altijd in dit lijstje, maar daar komt met Tasks eindelijk verandering in.

Google Tasks vanaf nu beschikbaar

Google lanceert vandaag een compleet nieuw design voor Gmail. Hier horen een aantal nieuwe functies bij, waaronder Google Tasks. Deze maakt vandaag meteen de overstap naar iOS en Android met een eigen app.

Google heeft de app van Tasks zo simpel mogelijk gehouden. Dat betekent veel witte vlakken op je scherm, zodat er genoeg ruimte overblijft voor je takenlijst. Met een druk op een grote blauwe knop maak je een nieuwe taak aan, die je meteen aan Google Agenda kunt koppelen.

Google Tasks

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Om te voorkomen dat je takenlijst in een chaos verandert, kun je iedere taak onderverdelen in een lijst. Maak bijvoorbeeld een speciale lijst aan voor je wekelijkse boodschappenlijst, die vervolgens losstaat van de algemene takenlijst.

Omdat Google Tasks nauw samenwerkt met Google Agenda en Gmail, werkt de app vooral goed als je die twee diensten al gebruikt. Hierdoor schakel je gemakkelijk tussen de drie verschillende diensten en kunnen ze elkaar onderling versterken. Zo kun je via het nieuwe Gmail rechtstreeks een taak vanuit je mailbox in Google Tasks zetten. Via het menu aan de onderkant van het scherm kun je snel tussen verschillende Google-accounts schakelen. Handig als je bijvoorbeeld verschillende accounts hebt voor werk en privé.

Google Tasks heeft zelf nog een lange lijst

Dit maakt van Tasks een simpele maar erg toegankelijke taken-app, waar echter nog wel genoeg aan te verbeteren valt. Zo kun je nu alleen nog een dag toevoegen waarop de taak volbracht moet zijn, en geen specifiek tijdstip. Voor subtaken kun je niet eens een datum toevoegen, wat het lastiger maakt om Tasks te gebruiken voor grootschalige taken die meerdere dagen in beslag nemen. Ook zijn de opties om je taken te ordenen en archiveren nog beperkt, en zouden we graag een optie zien om je takenlijst met een ander te delen en synchroniseren.

Wat dat betreft is Google Tasks vooral een veelbelovend begin, maar is de takenlijst van Google zelf nog lang genoeg om van Tasks een taken-app te maken die boven concurrenten als Things 3 uitstijgt.

Google Tasks

Google LLC

10 (56 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.