Google Street View-app laat je 360 graden-foto’s maken

Wouter Nijsen
3 september 2015, 21:10
1 min leestijd
Google Street View-app laat je 360 graden-foto’s maken
Google Street View

Google Street View

Gratis

Reviewscore

7,5

Google heeft een losse Google Street View-app uitgebracht voor iOS. De app maakt voortaan geen onderdeel meer uit van Google Maps en laat je 360 graden-foto’s bekijken én maken.

Lees verder na de advertentie.

360 graden-foto’s in Google Street View

Google Street View maakte jarenlang onderdeel uit van Google Maps, maar is nu losgekoppeld en beschikbaar als aparte app voor iOS-apparaten. De app is voorzien van verschillende nieuwe features en laat je nu 360 graden-foto’s maken. Dat kan wanneer je Google Street View koppelt met een camera die in 360 graden kan schieten, zoals de Ricoh Theta S en NCTech iris 360. De kans is klein dat je in het bezit bent van zo’n apparaat, maar het is een leuke toevoeging.

Het is echter ook mogelijk om bij te dragen aan de app zonder over een speciale camera te beschikken. In het uitklapmenu vind je de optie ‘Camera’, en hier kun je met de camera van je iPhone beelden schieten. Door op de ronde stip te richten, wordt er automatisch een foto gemaakt.

Een fijne eigenschap van de Google Street View-app is de mooie en overzichtelijke interface. Vanuit het hoofdmenu kun je beelden vanuit de hele wereld bekijken, wat werkt aan de hand van de kaart bovenin.

In het tabblad ‘Verzamelingen’ vind je collecties van foto’s van specifieke locaties. Je schakelt tussen de verschillende beelden door op de kaart onderin te vegen. Regelmatig komen er unieke locaties voorbij: zo zie je de ene keer een 360 graden-foto van een straatje in Brazilië en duik je de andere keer een grote stad in.

Download Google Street View voor iOS

De Google Street View-app voor iOS is via onderstaande link gratis te downloaden. De app is 49,8MB groot en werkt met iOS 7 of hoger.

Google Street View

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google Street View
Google Street View
Google Street View
Google Street View
Google Street View
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu