Spaces is Googles nieuwste sociale platform
Erwin Vogelaar

Google heeft Spaces onthuld, een nieuwe app waarin mensen interessante dingen makkelijk met groepen kunnen delen.

Google Spaces

Google wil dolgraag een eigen succesvol sociaal platform, maar daar heeft het bedrijf nog niet zoveel succes mee gehad. Tijd voor een nieuwe poging. Hoewel Google een hoop losse platformen heeft waar dingen gedeeld worden, zoals YouTube en Google Maps, is er geen centrale plek voor de sociale interactie met anderen. Daar komt nu verandering in, want Google lanceert Spaces.

Google Spaces

In Spaces combineert Google allerlei diensten, want de app bevat zowel Chrome, YouTube als de Google-zoekmachine. Als je iets vindt dat je wil delen, dan doe je dat in de specifieke groep, of ‘space’, waar mensen het artikel, de video of afbeelding interessant vinden. Zodra je iets gedeeld hebt, kan er een gesprek ontstaan onder hetgeen dat je gedeeld hebt. Via de zoekfunctie kun je eerder gedeelde video’s, artikelen, afbeeldingen en dus ook de gesprekken weer terugvinden.

Met een druk op de knop is een nieuwe space gemaakt. Vervolgens kun je mensen uitnodigen voor de groep. Dit kan via tekstbericht, e-mail, een sociaal netwerk of een andere manier. Het is opvallend dat Google nu Spaces onthult. Het is namelijk twee dagen voor het grote Google I/O-evenement op woensdag, waar het bedrijf de nieuwste Google-producten laat zien. Dit doet Google niet voor niets, want Google I/O wordt een grote test voor Spaces. Voor elke presentatie wordt een space gemaakt, zodat de aanwezigen met elkaar in contact kunnen blijven als de sessie afgelopen is.

Google Spaces downloaden

Google Spaces is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 58,7MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 9 nodig om Spaces te kunnen gebruiken.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.