Google Search update: notificaties en herinneringen

Roel van Hout
6 november 2013, 9:10
1 min leestijd
Google Search update: notificaties en herinneringen

Een nieuwe Google Search update voegt notificaties en herinneringen toe aan de app, die daardoor verdacht veel op Siri begint te lijken.

Eerst de herinneringen. Je kunt de app vanaf nu vertellen dat je een bepaalde taak moet uitGoogle Search updatevoeren. Daarbij is het scala aan mogelijkheden eindeloos: of het nu om een afspraak gaat, of om de volgende aflevering van een tv-serie die je niet wil missen, het maakt niet uit.

Vervolgens krijg je een scherm waarin je details handmatig kunt invoeren, maar natuurlijk kun je dat ook nog steeds gewoon met stembesturing doen. Als je de locatie van bijvoorbeeld een afspraak toevoegt, zal Google Search je vanaf nu ook van details over het openbaar vervoer voorzien.

Google Search update voegt kaarten toe

Ook kun je de app dankzij de update nu ook als een soort Passbook gebruiken: als je een concertticket of vliegticket in je Gmail ontvangt, kun je heel gemakkelijk de details inladen in Google Search.

Lees verder na de advertentie.

De stembesturing is erg simpel: om Google Search iets te laten doen, zeg je simpelweg ‘OK Google Now’, gevolgd door wat je wilt zeggen of waar je naar wil zoeken. Om de app te gebruiken heb je wel minstens een iPhone 4 nodig.

Google

Google LLC

Gratis via App Store
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Categorieën: Diensten, Naslagwerken
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's