Google Search belooft betere gesprekken in de laatste update

Rutger Otto
14 mei 2014, 8:55
2 min leestijd
Google Search belooft betere gesprekken in de laatste update

De nieuwe Google Search update is nu te downloaden voor iOS. Daarmee moet het onder meer gemakkelijker zijn om te zoeken met stemcommando’s. Ideaal, zeker zolang Siri nog geen Nederlands spreekt. Maar klopt de claim van Google wel?

Lees verder na de advertentie.

google search update klein

Het leukste aan zoeken met Google is omdat te doen met je stem. Google beweert voor de update dat je slimme gesprekken met Google kunt houden, maar dat blijkt toch niet te werken. Stel je de vraag wat het voorbeeld biedt: “Wat voor weer wordt het?” Dan krijg je niet de Google Card van het weerbericht die je wel krijgt wanneer je gewoonweg ‘weerbericht’ inspreekt. Ook het beloofde gevoel van context als je de vervolgvraag ‘en dit weekend?’ stelt blijft uit. Waarschijnlijk heeft Google de functie alleen in de Amerikaanse versie geperfectioneerd.

Om te zien wat het weerbericht kun je het beste gewoon omhoog vegen vanaf de openingspagina. Wel kun je Google vragen wat ergens de definitie van is of andere zoektermen inspreken. Met de spraakherkenning van Google Search is namelijk niets mis. Nederlandse woorden worden moeiteloos herkend.

Onder het zoekvlak in de app vind je de kaarten van Google Now. Handig daarbij is dat Google je voortaan op de hoogte houdt van updates op je favoriete sites, over je favoriete onderwerpen, over de komende reis die je gaat maken. Ook word je geseind als je favoriete blog een nieuw bericht online heeft of als de schrijver die je volgt een nieuw stuk geplaatst heeft.

Genoeg te verbeteren in de Nederlandse versie

Toch heeft ook Google Now nog een aardige weg te gaan om aan te sluiten op de behoeftes van de Nederlandse gebruiker. Zo kun je sport teams volgen, maar is er geen enkele club uit de eredivisie beschikbaar.

Als je spraakgestuurd wil zoeken, kun je dat in het Nederlands het beste doen met Google Search, al verandert er met de laatste Google Search update weinig. De gesprekken met context die Google belooft kun je beter in het Engels met Siri voeren. Overigens zoekt Siri niet met Google, maar met Microsofts Bing, sinds de update naar iOS 7.

Google

Google LLC

Gratis via App Store

Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu