Google praat vanaf nu terug in de Google-app

Erwin Vogelaar
7 maart 2016, 19:03
2 min leestijd
Google praat vanaf nu terug in de Google-app
Google

Google

Gratis

Vanaf nu zal Google terug praten als je een gesproken zoekopdracht geeft in de Google-app. Wat ga jij de zoekmachine vragen?

Lees verder na de advertentie.

Google praat

Google heeft de Google-app voor iOS uitgebreid met gesproken antwoorden. Zodra je via je stem een simpele zoekopdracht geeft, zal de app je het antwoord vertellen. Hierdoor hoef je naast het typen dus ook niet meer te lezen. De functie was eerder al beschikbaar op Android-apparaten, maar nu kunnen we ook op onze iPhones en iPads om gesproken feitjes vragen.

Denk hierbij aan zoekopdrachten als hoe een woord of zin klinkt in een andere taal. Bijvoorbeeld “Wat is weet u de weg naar het hotel in het Spaans?”, voor als je op vakantie de weg kwijt bent geraakt en je een local om hulp wil vragen. Ook kun je om de betekenis van woorden vragen, zoals “Wat is gezelligheid?”. Tevens is het mogelijk om de route vragen, waarna Google je vertelt hoelang de rit zal duren en je een routebeschrijving geeft. Daarnaast kun je feitjes vragen, zoals wat de hoofdstad van een land is en hoeveel mensen daar wonen. Je kunt Google ook nog rekensommetjes laten uitrekenen en vragen over vliegtuigvluchten.

Google praat

Google stelt dat er de afgelopen jaar een ruime verdubbeling heeft plaatsgevonden van het aantal gesproken mobiele zoekopdrachten. Daarnaast zag het bedrijf vorig jaar al dat er meer zoekopdrachten via mobiele telefoons worden gedaan, dan op desktopcomputers. Niet gek dus dat de focus nu ligt op het uitbreiden van de app.

Google downloaden

Voor een goed gesprek met Google moet je wel de Google-app installeren. De app is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 62,8MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.0 of hoger om de app te kunnen draaien en dus gesproken antwoorden te horen.

Google

Google LLC

Gratis via App Store

Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu