Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Bekijk alleen toffe onderwerpen met Google+ Collecties voor iOS

Rutger Otto
1 september 2015, 10:37
2 min leestijd
Bekijk alleen toffe onderwerpen met Google+ Collecties voor iOS
Currents

Currents

Gratis

Reviewscore

7

Ben je iemand die Google+ veel gebruikt op de iPhone of iPad, dan is er nu een fijne update voor je. Met Collecties kun je berichten beter indelen.

Lees verder na de advertentie.

Sociaal netwerk van Google

Google+ lijkt steeds minder populair te worden onder gebruikers. Zo werd laatst de Foto’s-app van Google+ gestopt. Ook maakte Google bekend andere diensten te gaan loskoppelen van het sociale netwerk, zoals YouTube. En toch blijft Google ook nieuwe dingen aan het netwerk toevoegen om gebruikers te bedienen.

Zoals Collecties dus, een functie die al eerder voor de Android-app van Google+ verscheen. Met deze Collecties wordt de app in elk geval een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker. Je kunt het zien als een soort filter voor de stroom aan berichten die je wellicht op de dienst ontvangt.

Google+ Collecties

Het nieuwe onderdeel van de app is via het hamburgermenu linksboven in de app te bereiken. Je tikt dan op Collecties en je ziet direct Aanbevolen groepen, groepen die je volgt en groepen van jezelf. In deze collecties kun je verschillende soorten topics vinden en volgen, zoals Tech, Gaming of Geschiedenis. Voor ieder wat wils, al is het zoeken door de categorieën nog niet zo gemakkelijk.

Zelf kun je uiteraard ook een collectie aanmaken, waar je alles over een bepaald onderwerp in plaatst. Andere mensen kunnen jou vervolgens weer volgen. Zo creëer je een kleine groep om de dingen die jij tof vindt heen.

Je kunt de Collecties binnen de app openen, zodat je alleen de berichten uit groepen ziet die je volgt, maar ze kunnen ook op je gewone tijdlijn voorbij komen. Een post uit de collectie verschijnt dan tussen berichten van vrienden, familie en misschien wel van iPhoned. Bij de post staat direct een knopje waarmee je naar de betreffende collectie gaat, mocht je interesse hebben in meer.

Download Google+

Google+ is gratis te downloaden voor iOS. Momenteel heb je voor de installatie 96MB aan vrije opslagruimte nodig en om de app te draaien moet je minimaal iOS 7 op je telefoon hebben staan.

Currents

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Currents
Currents
Currents
Currents
Currents
Currents
Currents
Currents
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu