Google Play Music iOS beschikbaar

Roel van Hout
16 november 2013, 9:07
1 min leestijd
Google Play Music iOS beschikbaar

iOS-gebruikers hebben er even op moeten wachten, maar de Google Play Music iOS app is nu eindelijk ook voor iPhone beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Play Music is Google’s eigen dienst voor het draadloos streamen van je eigen muziek via de browser en verschillende apps. Je kunt 20.000 nummers gratis uploaden, die je vervolgens overal kunt luisteren. Vergelijkbaar met iTunes Match dus, maar hier houden de overeenkomsten wel op.

Google Play Music iOS

Het grote verschil: met de Google Play Music iOS app kun je ook nummers luisteren die nog niet in je bezit zijn. Dat kost je 9,99 euro per maand. Vergelijk het met Spotify Premium, waarbij je ook onbeperkt naar muziek kunt luisteren en nummers, mocht het nodig zijn, lokaal kunt opslaan.

Google Play Music iOS: doen, of wachten op iTunes Radio?

De grote vraag: is de 9,99 euro per maand (de eerste maand is overigens gratis) voor Google Play Music een goede deal, of kun je beter wachten op iTunes Radio? Als we heel eerlijk zijn, lijkt ons dat je beter voor het laatste kunt kiezen. Immers: 9,99 euro per maand betekent 120 euro per jaar, terwijl iTunes Radio gratis zal zijn, en met een abonnement op iTunes Match (van 25 euro per jaar) reclamevrij.

Daarmee bespaar je op jaarbasis 95 euro. Een logische keus, tenzij je echt niet kunt wachten op iTunes Radio: Apple heeft wel plannen om de dienst verder uit te rollen (momenteel kunnen alleen iOS-gebruikers in de VS er mee aan de slag) maar een datum is nog niet genoemd. Met andere woorden: het zou nog wel even kunnen duren. Aan jou de keuze.

De Google Play Music iOS app mag er in ieder geval zijn, dus probeer ‘m vooral uit: hij is nu gratis te downloaden in de App Store!

Google Play Music

Google LLC

Gratis via App Store
Google Play Music
Google Play Music
Google Play Music
Google Play Music
Google Play Music
Google Play Music
Google Play Music
Google Play Music
Categorie: Muziek

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's