Google Foto’s voegt herkenning van huisdieren toe aan app
Google Foto's

Google Foto's

Gratis

Onze score

9

Google heeft zijn Foto’s-app geüpdatet. De app is voorzien van een vernieuwde gezichtsherkenning, waarmee gebruikers nu ook naar foto’s van huisdieren kunnen zoeken op basis van hun naam.

Google Foto’s voor huisdieren

Het is vanaf nu mogelijk om niet alleen mensen op foto’s te herkennen (althans in de Verenigde Staten), maar ook dieren. Dat werkt sinds de meest recente update van de Foto’s-app van Google, zo maakt het bedrijf in een blogpost bekend.

Voorheen waren foto’s die je van huisdieren had gemaakt alleen terug te vinden door te zoeken op bijvoorbeeld ‘hond’ of ‘kat’. Maar voortaan zijn dieren veel specifieker terug te vinden. De app bundelt namelijk de foto’s van huisdieren op één plek. Daarna kun je verschillende huisdieren zelf met een naam labelen om ze terug te vinden. Zo organiseer je foto-albums en vind je sneller je huisdier terug.

Lees ook: Google Foto’s is het slimme alternatief voor de Foto’s-app van Apple

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuwe manier van zoeken

Zoeken naar verschillende dieren gaat voortaan ook op basis van het ras van de hond of kat. Zo kun je zoeken naar ‘labrador’, ‘mopshond’ of ‘sint-bernard’ om foto’s te vinden die aan die beschrijving voldoen. Ook is het mogelijk emoji te gebruiken om foto’s van dieren te vinden.

De resultaten zijn overigens nog niet altijd even goed. Dieren die op elkaar lijken, worden nog niet altijd goed uit elkaar gehouden. Het herkennen van verschillende dieren gaat via machine learning. Deze techniek is getraind om individuele beesten te herkennen, maar dieren van hetzelfde ras met een gelijkend uiterlijk kunnen als één worden gezien.

Filmpje van je huisdier

Via de assistent in de app is het verder mogelijk om filmpjes te maken van de plaatjes. Google zet daar een bijpassend muziekje onder, bijvoorbeeld met veel gemiauw. De filmpjes kun je ook helemaal zelf samenstellen.

Download Google Foto’s in de App Store (gratis)

Google Foto's

Google LLC

9 (8220 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.