Google omzeilde privacy beleid Apple
Redactie

Google heeft miljoenen iPhone gebruikers zonder toestemming kunnen volgen de afgelopen tijd. Het bedrijf omzeilde de privacy instellingen in Apple’s browser safari, via bepaalde codes kon het bedrijf tóch de privé gegevens van gebruikers zien.

Safari

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is ondertussen redelijk duidelijk. Google heeft zitten sjoemelen met codes en heeft via advertenties trackingscodes achtergelaten op iPhones en andere apparaten waarop de browser wordt ondersteund. Google heeft via een klein lek in safari de privacy instellingen kunnen omzeilen.

De bewuste actie van Google heeft voor veel commotie gezorgd. Gebruikers maken zich zorgen over in hoeverre het surfgedrag is gemonitord. Uit een onderzoek wat direct is ingesteld blijkt dat er op 22 van de 100 meest populaire websites trackingscodes worden achtergelaten op een iPhone.

Veilig

Safari is de meest gebruikte mobiele browser op dit moment. Ondanks de kwaliteit, maar ook de veiligheid waar de browser om bekend staat, creëert dit veel onrust bij de iPhone gebruiker.

In de eerste reacties van de bedrijven moeten we geloven dat Google het niet ”bewust” heeft gedaan, maar dat het bedoeld was om te kunnen zien in hoeverre haar eigen sociale netwerk gebruikt werd. (Google+) Apple laat weten het lek in de browser zo snel mogelijk te dichten.

Er is ook bekend dat er behalve Google nog meer bedrijven zijn die via advertenties het privacy beleid ontlopen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.