Zo speel je de verborgen Olympische Spelen-games van de Google-app

Lars Paijmans
8 augustus 2016, 10:35
2 min leestijd
Zo speel je de verborgen Olympische Spelen-games van de Google-app
Google

Google

Gratis

Google viert de Olympische Spelen 2016 met een collectie aan leuke gratis games in de officiële Google-app voor iOS. Wij leggen uit hoe je deze spelletjes kunt spelen op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Google Olympische Spelen games op iOS spelen

Bijna iedere week geeft Google het logo van de zoekmachine een speciaal uiterlijk. De ene keer wordt een belangrijk persoon uit de geschiedenis herdacht, de andere keer geeft Google aandacht voor een feestdag en nu staat de zoekmachine in het teken van de Olympische Spelen. Ook de Google-app voor iOS heeft een update gekregen om dit sportevenement te vieren. Dit jaar gaat Google een stuk verder dan alleen een ander logo, tijdelijk zitten er zeven verschillende Olympische Spelen games verstopt in de app. Deze 2016 Doodle Fruit Games vinden is heel gemakkelijk:

Zo speel je de Google Olympische Spelen games op je iPhone en iPad:

  1. Zorg dat je versie 17.1 installeert van de Google-app voor iOS. Deze update verscheen op 8 augustus.
  2. Open de Google-app.
  3. Tik op het Google-logo dat bovenin beeld staat.
  4. Je ziet nu een menu met zeven verschillende icoontjes. Tik hierop om te beginnen met spelen.

Op deze manier kun je onder meer midgetgolfen door je iPhone te kantelen, ga je tennissen met een ananas en hardlopen op de rug van een spin. De kleurrijke grafische stijl maken de Google spelletjes uitermate geschikt voor de jongere spelers onder ons. Google geeft wel aan dat deze spelletjes slechts voor een beperkte tijd beschikbaar zullen zijn. Al is niet duidelijk hoe lang dit precies is.

Naast deze 2016 Doodle Fruit Games heeft Google ook de zoekresultaten een apart uiterlijk gegeven als je naar informatie over de Olympische Spelen zoekt. Hierdoor krijg je uitgebreide info over de medaillespiegel in de zoekresultaten, zonder dat je daarvoor door hoeft te tikken naar een nieuwe internetpagina.

Lees ook: Volg de Olympische Spelen op je iPhone, iPad en Apple TV met deze 7 apps

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu