Volg je favoriete land met de WK-kaarten van Google Now

Rutger Otto
12 juni 2014, 9:19
2 min leestijd
Volg je favoriete land met de WK-kaarten van Google Now

Vanavond barst het wereldkampioenschap voetbal los om tien uur met de wedstrijd Brazilië tegen Kroatië. Daar hebben allerlei diensten al op ingespeeld en Google doet dat nu ook op iOS met de toevoeging van Google Now WK kaarten in de Google Search app.

Lees verder na de advertentie.

google now wk kaarten klein

De app van Google heeft een integratie met Google Now, die allerlei verschillende kaarten toont met informatie die voor jou van toepassing is. Voor liefhebbers van voetbal is vanaf nu ook daarvoor een kaart in te stellen. Zo blijf je op de hoogte van de uitslagen in het WK.

Kaarten met informatie

Elke dag komen er kaarten in beeld die je vertellen wat het programma voor de dag is. De groep staat erbij, de tijd en twee vlaggen van beide landenteams. Simpel maar doeltreffend. Als je op een kaart klikt, krijg je meer informatie. Actuele statistieken zoals doelpuntenmakers en groepsstanden worden dan getoond.

Het is eveneens mogelijk om je favoriete team van een aparte kaart te voorzien. Zo krijg je meteen informatie over de opstelling, tussenstanden, doelpogingen en spelersstatistieken te zien als Nederland speelt. Eerder kon je al instellen dat je informatie wilde krijgen over sportteams, maar Nederlandse voetbalclubs worden in Google Now nog steeds niet ondersteund. Dit is dus een mooi moment om dit soort kaarten eens een keer te proberen.

Zoeken en statistieken

Zoek je naar WK 2014 in het zoekvak van Google, dan krijg je eveneens informatie over het wereldkampioenschap. Je ziet dan de komende wedstrijden, standen in de groepen en een handig schema van wie er doorgaan naar de volgende ronde. Daarnaast zijn er Google Trends over het WK, waarbij je allerlei nieuws en stemmingen te zien krijgt.

Ben je nog op zoek naar apps om helemaal in de WK-stemming te komen? Bekijk dan ook onze essentiële app-lijst voor het wereldkampioenschap. Ook het speelschema van Nederland en België hebben we voor je klaarstaan.

Google

Google LLC

Gratis via App Store

Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu