Google Now: slimme zoekassistent beschikbaar voor iPhone

Wouter Nijsen
29 april 2013, 17:09
1 min leestijd
Google Now: slimme zoekassistent beschikbaar voor iPhone

Google heeft zijn officiële zoekapp geüpdatet met de Google Now-dienst. Google Now is de slimme zoekmachine die met Android 4.1 (Jelly Bean) werd geïntroduceerd.

Google Now (zie ook de blogpost van Google) laat automatisch informatie zien aan de gebruiker door middel van zogeheten cards: kaarten met direct de informatie die voor de gebruiker relevant is. Van navigatie naar je werk, het weer of de vertrektijden van de meest dichtstbijzijnde busstations: Google Now probeert te leren wat jij wilt weten zonder dat je het hoeft te vragen.

Google Now: nog geen push

mzl.gvjfpzhqDe slimme zoekassistent wordt geïntegreerd in de reeds bestaande zoekapp van Google die enorm goed werkt in combinatie met spraakbesturing. Als je eenmaal bent ingelogd, haalt Google Now automatisch alle informatie op en weergeeft de kaarten die voor jou interessant zijn. Als je bijvoorbeeld via de computer naar een locatie zoekt, wordt deze automatisch in Google Now getoond. Handig als je naar een restaurant moet navigeren die je van tevoren via de computer hebt bekeken.

Andere functies zijn onder andere recente voetbaluitslagen van je favoriete club, vertrektijden van vliegtuigen waarvoor je een ticket hebt geboekt en antwoorden op gesproken vragen als ‘heb ik een paraplu nodig dit weekend’ en ‘hoe oud is Leonardo DiCaprio’. Dergelijke vragen moeten wel in het Engels worden gesteld.

Lees verder na de advertentie.

Helaas ondersteunt Google Now geen pushnotificaties en draait de GPS constant op de achtergrond. Laatstgenoemde kan een negatief effect op de batterijduur hebben, maar sommigen zeggen dat het verbruik niet enorm groot is.

[app 284815942][appimg 284815942]

Categorieën: Gratis, Naslagwerken
Spotlights: Google, Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's