Google brengt Nieuws en weer-app uit voor iOS

8 oktober 2014, 11:55
2 min leestijd
Google brengt Nieuws en weer-app uit voor iOS

De app houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en lokale weerberichten en past zich aan aan jouw voorkeuren.

Lees verder na de advertentie.

De app ‘Nieuws en weer’ van Google is al lang beschikbaar voor Android-toestellen, maar nu is er eindelijk ook een versie voor iOS verschenen. Als je met je e-mail inlogt, krijg je gepersonaliseerd nieuws, maar de app als gast gebruiken is eveneens mogelijk.

Google Nieuws en weer

google nieuws

Bij de eerste keer inloggen vraagt de app toestemming om je locatie te gebruiken. Daarmee krijg je lokaal nieuws en weer te zien, één van de handigste functies van de app. Google Nieuws en weer zoekt artikelen die op je pc of Mac al online te zien zijn door binnen Google het nieuws-tabje aan te klikken. Google verzamelt artikelen van verschillende media. Klik je erop, dan ga je naar de betreffende site om het stuk te lezen.

In de app werkt dat op dezelfde manier. Google Nieuws is dan ook een hub om snel op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, maar je klikt steeds door naar andere websites. De app biedt voorpaginanieuws, regionaal nieuws, Nederlands en buitenlands nieuws, economie, wetenschap/techniek, entertainment, sport en gezondheid. Deze onderdelen worden onder elkaar gepresenteerd, maar door in de app te vegen, blader je gemakkelijker door de categorieën. Wel is het jammer dat de app je vaak naar een desktop-versie van de website stuurt, zodat je moet in- en uitzoomen om artikelen goed te kunnen lezen.

Persoonlijke interesses

Zelf kun je ook onderwerpen toevoegen. Wil je nieuws over de iPhone 6 verzamelen, dan kan dat. Het is zelfs mogelijk om al het nieuws van iPhoned.nl op een rijtje gepresenteerd te krijgen!

Veeg je op de voorpagina naar beneden, dan komt er een gelokaliseerd weerbericht in beeld. Daarmee kun je niet alleen zien of het bewolkt wordt, maar ook op welke momenten op de dag het meeste neerslagkans is en hoe de temperaturen over de dag worden verdeeld.

Google Nieuws en weer downloaden

Google Nieuws en weer is vanaf nu gratis in de App Store te downloaden. Voor de installatie is minimaal iOS 7 nodig en 9,6MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu