Google Maps gaat buitenlandse winkelnamen vertalen

22 juni 2016, 10:03
2 min leestijd
Google Maps gaat buitenlandse winkelnamen vertalen
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8

Als je op vakantie gaat naar Japan is Google Maps nog steeds een handig hulpmiddel om je weg te vinden, maar als je de taal niet spreekt wordt het lastig om een specifieke winkel te herkennen. Daar komt vanaf vandaag verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps winkelnamen vertalen, zo werkt het

Google Maps laat vanaf vandaag namelijk (vooralsnog alleen) in Japan zien wat de Japanse namen van winkels in 19 andere talen betekenen, waaronder het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Voorheen had je al simpele icoontjes die lieten zien of je met een restaurant of winkel te maken had, al was dit nog wel wat beperkt.

Google Maps winkelnamen vertalen

Bedrijven kunnen de functie zelfstandig activeren door de winkel of het restaurant in te delen in de juiste categorie. Google heeft meer dan duizend verschillende categorieën gemaakt, die verschillen van boekenwinkel tot apotheek en noodles restaurant. Zo vult de Google Maps-kaart zich als het goed is geleidelijk met vertaalde winkelnamen.

Meer dan een simpel icoontje

Nu Google Maps onder deze icoontjes in een andere taal laat zien wat voor winkel het is, wordt het een stuk gemakkelijker om je omgeving te leren kennen zonder ieder bolletje een voor een aan te tikken. De nieuwe Google Maps-functie is ontwikkeld in Japan, en is in dat land vanaf vandaag beschikbaar. Als je Japan deze zomer dus bezoekt, weet je met een blik op Google Maps wat alle winkels en restaurants om je heen precies in huis hebben, mits de winkel de functie al heeft toegevoegd.

Hoewel de Google Maps winkelnamen vertalen -functie vooralsnog alleen in Japan beschikbaar is, lijkt het een logische stap te zijn om het in de toekomst ook in andere landen beschikbaar te maken. Met het oog op de zomervakantie is dit een ideaal hulpmiddel om je weg te vinden in een land waar je de taal niet spreekt.

Google Maps

Google

Gratis via App Store
Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu