Google Maps vernieuwt iOS 10-widget en verbetert locatie-info

Lars Paijmans
7 oktober 2016, 12:27
1 min leestijd
Google Maps vernieuwt iOS 10-widget en verbetert locatie-info
Google Maps

Google Maps

Gratis

Ook kaartendienst Google Maps is vandaag helemaal klaar voor iOS 10. Een update introduceert een aantal handige functies, waaronder een verbeterde Google Maps widget.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps widget vernieuwd voor iOS 10

Zodra je versie 4.23.0 installeert van Google Maps, kun je vanuit de app foto’s plaatsen bij je reviews. Handig als je een locatie een beoordeling geeft, en zo wat beeld aan je tekst toe kunt voegen. Ook als je zelf nooit recensies achterlaat is dit een uitkomst, omdat dit het makkelijker maakt als je onderzoek doet naar een locatie.

Daarnaast breidt Google de beschrijvingen van verschillende locaties uit. Deze zijn gedetailleerder dan ooit, en geven bijvoorbeeld informatie over de voorzieningen en de sfeer. De meest functionele verbetering is echter de verbeterde Google Maps widget voor iOS 10. Zowel de Openbaar Vervoer- als Reistijden widget zien er anders uit dan voorheen. Ze zijn compacter, en laten nog steeds precies zien wat je nodig hebt.

Door op ‘Toon meer’ te tikken in de rechter bovenhoek van de widget kun je ze bovendien uitklappen. Hierdoor krijg je meer info over de verschillende opties die je hebt met het openbaar vervoer in je directe omgeving.

De Reistijden-widget laat zien hoe lang je onderweg bent naar de locaties die je in Google Maps als thuis- en werkadres hebt opgegeven. Hierbij heb je de keuze uit de reistijden met de auto of het OV. De Google Maps-update is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Vooral de verbeterde widgets zorgen ervoor dat Google Maps een centrale plek heeft gekregen in ons iOS 10-widgetscherm.

Lees ook: De 8 beste iOS 10-widgets voor je iPhone en iPad

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu