De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Google Maps helpt je bij het zoeken naar een leuk restaurant: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
10 december 2018, 18:55
2 min leestijd
Google Maps helpt je bij het zoeken naar een leuk restaurant: zo werkt het
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8,5

Google Maps gaat je helpen met het zoeken naar een leuk restaurant bij jou in de buurt. In het nieuwe tabblad ‘Voor jou’ krijg je persoonlijke aanbevelingen voor een hapje eten buiten de deur.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Voor jou: persoonlijke restaurantaanbevelingen

Google Maps houdt gebruikers vanaf nu op de hoogte van al het restaurantnieuws uit de buurt. In het nieuwe ‘Voor jou’-tabblad vind je een overzicht van nieuwe cafés en bars in jouw woonplaats. Ook laat de app weten wanneer jouw favoriete eettent een nieuw menu heeft, of de openingstijden aanpast.

De restauranteigenaren zelf geven deze informatie door, maar Maps verzamelt ook nieuwsberichten van websites. Op die manier wordt de kaarten-app een fijnproever en ben je altijd op de hoogte van de nieuwste restaurants.

Google Maps Voor Jou 2

Standaard weergeeft Google Maps het nieuws uit jouw woonplaats of wijk, maar je kunt zoveel plekken toevoegen als je zelf wil. Hierdoor is het Voor jou-tabblad niet alleen handig voor mensen die graag nieuwe plekken bezoeken, maar ook voor wanneer je op vakantie bent en de omgeving niet kent. Zodoende kun je al voor de reis begint beginnen met zoeken naar leuke restaurants.

Zo voeg je zelf een gebied toe

Zelf gebieden toevoegen en volgen is heel makkelijk:

  1. Download de nieuwste versie van Google Maps in de App Store;
  2. Open de app en ga naar het Voor jou-tabblad;
  3. Tik rechtsboven op het tandwiel;
  4. Druk op ‘Gebied toevoegen’ en zoom naar het gebied van keuze.

In hetzelfde menu kun je gebieden ook ontvolgen en bepaalde plaatsen toevoegen. Gebruik deze functie om een ‘wensenlijstje’ van restaurants samen te stellen. De aanbevelingen zijn overigens op maat gemaakt.

Hierdoor worden ze beter naarmate je Google meer informatie geeft. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig negatieve recensies over een bepaald soort keuken (zoals Frans of Mexicaans) schrijft, dan schotelt Google Maps dit soort restaurants niet langer voor in de feed.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu