De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Google Maps voor iPhone geüpdatet met contacten-integratie en locaties

Wouter Nijsen
6 maart 2013, 11:49
1 min leestijd
Google Maps voor iPhone geüpdatet met contacten-integratie en locaties

Google heeft vandaag zijn uitstekende kaarten- en navigatie-app voor de iPhone geüpdatet. Google Maps beschikt voortaan over een handige integratie van je contactpersonen in Gmail en je kunt in de zoekbalk naar een contactpersonen zoeken om direct naar zijn of haar locatie te navigeren.

De contact-integratie was één van de belangrijkste gebreken van Google Maps voor de iPhone. Door het zoeken kun je direct navigeren naar een contactpersoon en zijn contact-informatie inzien, maar enkel als de contact-informatie bij Gmail of Google Contacts al helemaal up-to-date is.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps: contactpersonen en interessante locaties

googlemaps

Een andere fijne verandering is de diepere integratie van lokale data als restaurants, cafés, kroegen en attracties. Dit zijn tot op heden de enige vier categorieën die in Nederland beschikbaar zijn. In de Verenigde Staten kun je ook al zoeken naar bioscopen, koffiebars, groentewinkels en natuurparken. Wanneer je op restaurants klikt, zie je op de kaart alle restaurants in de buurt verschijnen met algemene informatie, recensies en foto’s. Het is ook mogelijk om alle restaurants in de buurt via een meer overzichtelijk lijst weer te geven, gesorteerd op afstand.

Het is een kwestie van tijd voordat Google meer categorieën in de Nederlandse versie van Google Maps doorvoert. De laatste update is in ieder geval een grote verbetering en bewijst nogmaals waarom Google Maps zo’n uitstekende dienst is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu