Google Maps voor iPhone geüpdatet met contacten-integratie en locaties
Wouter Nijsen

Google heeft vandaag zijn uitstekende kaarten- en navigatie-app voor de iPhone geüpdatet. Google Maps beschikt voortaan over een handige integratie van je contactpersonen in Gmail en je kunt in de zoekbalk naar een contactpersonen zoeken om direct naar zijn of haar locatie te navigeren.

De contact-integratie was één van de belangrijkste gebreken van Google Maps voor de iPhone. Door het zoeken kun je direct navigeren naar een contactpersoon en zijn contact-informatie inzien, maar enkel als de contact-informatie bij Gmail of Google Contacts al helemaal up-to-date is.

Google Maps: contactpersonen en interessante locaties

googlemaps

Een andere fijne verandering is de diepere integratie van lokale data als restaurants, cafés, kroegen en attracties. Dit zijn tot op heden de enige vier categorieën die in Nederland beschikbaar zijn. In de Verenigde Staten kun je ook al zoeken naar bioscopen, koffiebars, groentewinkels en natuurparken. Wanneer je op restaurants klikt, zie je op de kaart alle restaurants in de buurt verschijnen met algemene informatie, recensies en foto’s. Het is ook mogelijk om alle restaurants in de buurt via een meer overzichtelijk lijst weer te geven, gesorteerd op afstand.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is een kwestie van tijd voordat Google meer categorieën in de Nederlandse versie van Google Maps doorvoert. De laatste update is in ieder geval een grote verbetering en bewijst nogmaals waarom Google Maps zo’n uitstekende dienst is.

[app 585027354][appimg 585027354]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.