Google Maps-app geüpdatet: weersinformatie en filters voor restaurants
Wouter Nijsen

Google heeft zijn Maps-app voor iOS een flinke update gegeven. In de populaire navigatie-app zie je vanaf nu weersinformatie bij elke stad die je invoert en zijn restaurants te filteren op keuken.

Google Maps update

Google Maps updateGoogle bracht eerder deze week de Chrome Remote Desktop-app voor iOS uit en gaf de Google Translate-app eindelijk een flinke update. Ook Maps is voorzien van een update, waarna er enkele handige toevoegingen in de app zijn te vinden. Zo is het nu mogelijk om bij elke stad de weersinformatie te zien. Dit doe je door naar de betreffende stad in de app te zoeken en vervolgens op de grote balk onderin het scherm te tikken. De informatie over het weer is echter minimaal, dus voor een uitgebreide weersverwachting blijft het raadzaam om een andere applicatie te raadplegen.

Een andere handige toevoeging is de mogelijkheid om bij het zoeken naar restaurants te filteren op het type keuken. Hiermee kun je als gebruiker gerichter zoeken naar eetgelegenheden in die buurt die bijvoorbeeld voorzien zijn van een bepaalde beoordeling. Tot slot zijn er enkele kleine functies aan de populaire navigatie-app toegevoegd. Zo plaats je nu een speld bij zowel het begin- als eindpunt van je route en zijn routebeschrijvingen van het OV toe te voegen aan je agenda. Ook zijn er enkele vervelende bugs verholpen.

Google Maps downloaden

De Google Maps update is via onderstaande link of in de App Store te downloaden. Voor het gebruiken van de app dien je over iOS 6 of hoger en 25,5MB aan vrije opslagruimte te beschikken.

Google Maps

Google, Inc.

9 (1094 reviews)
Gratis via App Store

Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.