Dit brengt de Google Maps-update voor iOS

Gijs Ettes
15 september 2015, 15:50
2 min leestijd
Dit brengt de Google Maps-update voor iOS
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8,5

Google heeft zijn kaarten-app voor iOS vandaag van een update voorzien. Versie 4.10.1 van Google Maps brengt onder meer een Street View-miniatuur op de kaart, zodat je voor vertrek ziet waar je naartoe navigeert.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Google Maps-update

Deze miniatuur verschijnt als je een adres zoekt of de kaart lang aanraakt. Verder kun je in de nieuwe versie van Maps de aangepaste kaarten bekijken die je hebt gemaakt met Googles gratis dienst My Maps. Hiermee zijn gepersonaliseerde kaarten te maken, inclusief foto’s, markeringen en routes.

De update maakt het ook gemakkelijker om vanuit de app review te schrijven voor plaatsen die je hebt bezocht. Verder heeft versie 4.10.1 ondersteuning voor zes nieuwe talen en een licht aangepast logo, dat beter past in de vernieuwde huisstijl.

Uiteraard is de Google Maps-update ook weer voorzien van de nodige bugfixes. Via de link onderaan dit bericht kun je ‘m downloaden. Voor installatie is 30,3MB aan vrije opslagruimte en iOS 7 of nieuwer benodigd.

Actuele ov-reisinformatie in Google Maps

google maps-update openbaar vervoer

Afgelopen juni had Google Maps in Nederland overigens een primeur: actuele reisinformatie voor het openbaar vervoer. Maps toont in Nederland al sinds 2010 reistijden van treinen, bussen, metro’s en trams, maar dat waren altijd standaard vertrektijden.

De nieuwe functionaliteit is actueel en houdt rekening met vertraging of uitval van vervoerders, die je live wordt bijgewerkt in Google Maps. Zo ben je altijd op de hoogte van eventuele verstoringen tijdens je reis. Wil je een reis wil plannen via Google Maps met het ov, volg dan de stappen hieronder:

  1. Open de Google Maps-app en tik in de zoekbalk het adres of station van je bestemming;
  2. Onderin beeld wordt een reis voorgesteld, staat deze niet op openbaar vervoer, tik dan op het blauwe icoon om dat te veranderen;
  3. Via het blauwe icoon zie je alle reis-opties voor het openbaar vervoer, hier kun je ook het vertrekpunt wijzigen (standaard is dat jouw locatie);
  4. Bij de reizen wordt aangegeven wanneer er vertraging is en wanneer de vervoerder op tijd is;
  5. Kies een optie en plan je reis.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu