Google Maps verbetert spraakbesturing, panoramafoto’s en meer
Lars Paymans
Google Maps

Google Maps

Gratis

Onze score

8,5

Google Maps geeft je in versie 4.19 van de app meer keuzes voor Google Maps spraakbesturing, laat je panoramafoto’s in 360 graden bekijken en maakt het makkelijker om te zien hoe druk het ergens is.

Google Maps spraakbesturing verbeterd

De update voor Google Maps introduceert geen compleet nieuwe functies, maar maakt een aantal bestaande wel wat uitgebreider. Zo kun je er tijdens het navigeren voor kiezen om spraakbesturing te dempen of alleen meldingen in te schakelen.

Google Maps update

Ook is het nu een stuk simpeler geworden om afbeeldingen in de fotogalerij in 360 graden te bekijken. Als je op een restaurant of winkel drukt verschijnt er een klein venster links onderin beeld, waarmee je direct een 360 graden StreetView kunt bekijken.

Dit komt goed van pas als je ergens naar op zoek bent, en zo snel kunt zien hoe de omgeving eruit ziet. Dat maakt het een stuk makkelijker om op basis van de straat te achterhalen of je de goede kant op gaat.

Bij sommige locaties kun je nu ook sneller zien of het er druk is of niet. Boven het metertje met populaire tijden staat nu een korte samenvatting, zodat je in een oogopslag ziet of je in de rij moet staan of niet.

Google maps reclames

Google Maps reclames

In een toekomstige update zal Google ook reclames aan Google Maps gaan toevoegen. Deze zullen in de app zelf verwerkt worden in de vorm van gesponsorde ‘pins’. Deze pinnetje zijn paars in plaats van rood, zodat jij als gebruiker weet dat je met een advertentie te maken hebt.

Volgens Google moet dit vooral een voordeel voor kleine bedrijven zijn, die hierdoor beter opvallen en dus ook meer bezoekers kunnen verwachten.

Deze gesponsorde pins komen bovenaan in de zoekresultaten te staan, net zoals je dat eerder al zag bij de zoekmachine van Google. Wanneer deze reclames aan Google Maps worden toegevoegd is niet bekend.

Lees ook: Zo sla je offline kaarten op in Google Maps

Google Maps

Google, Inc.

9 (2445 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.