Google Maps toont nu snelheidslimiet en flitsers op de weg

Lars Paijmans
30 mei 2019, 11:03
1 min leestijd
Google Maps toont nu snelheidslimiet en flitsers op de weg
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8,5

Na een korte testperiode heeft Google Maps nu officieel flitspalen en snelheidslimieten aan de app toegevoegd. Dat geeft jou als weggebruiker wat handige nieuwe info.

Google Maps snelheidslimiet nu beschikbaar

In een verklaring aan TechCrunch heeft Google bevestigd dat de twee functies vanaf nu beschikbaar zijn in 40 landen, waaronder Nederland. Er is geen app-update voor Maps beschikbaar, wat doet vermoeden dat Google de functie aan de kant van zijn servers heeft geactiveerd. De functies zullen daarom simpelweg in je app verschijnen.

Google Maps snelheidslimiet

Met het tonen van de Google Maps-snelheidslimiet en flitsers gaat de app de strijd aan met Waze en Flitsmeister, twee andere populaire navigatie-apps die deze functies al langer hadden. Twee weken geleden ontdekte iPhoned al dat er plots flitspalen te zien waren op de route, een functie die Google destijds aan het testen was.

Zodra je nu een route plant in Google Maps, toont de app met kleine oranje icoontjes flitsers langs de weg. Als je meldingen aan hebt staan, zegt de Google Assistent ook dat er een fliter op de weg aankomt.

Google rolt functie geleidelijk uit

Google haalt deze informatie uit officiële documenten en uit feedback van gebruikers van de Android-app. In de linker onderhoek van het scherm zie je voortaan de snelheidslimiet staan.

Het kan zijn dat de functies nog niet bij jou direct zichtbaar zijn. Google rolt dergelijke updates meestal geleidelijk uit, zodat de ene gebruiker er eerder mee aan de slag kan dan de andere. Nu Google de release officieel heeft aangekondigd, kan het niet lang duren tot iedereen ermee aan de slag kan.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: TechCrunch
Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu