Google Maps toont nu drukte bij restaurants en verbetert reviews

21 maart 2018, 11:06
2 min leestijd
Google Maps toont nu drukte bij restaurants en verbetert reviews
Google Maps

Google Maps

Gratis

Zonder te reserveren een hapje eten buiten de deur? Dan is de kans groot dat je een vol restaurant binnenstapt. Google Maps gaat je hiervoor waarschuwen met een update.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps restaurant tijden toegevoegd

Versie 4.47 van Google Maps laat voortaan de wachttijden zien bij meer dan een miljoen restaurants ter wereld. Een getal dat in de toekomst alleen nog maar uitgebreid wordt. Door een restaurant te zoeken en meer informatie op te vragen, krijg je een grafiekje te zien.

In deze grafiek wordt met blauwe staven aangegeven hoe druk het er gemiddeld is, met een extra aanduiding voor het drukste moment van de dag en de gemiddelde wachttijd. Mocht je op deze manier ontdekken dat je favoriete restaurant helemaal vol zit, dan komt een andere nieuwe functie goed van pas.

Google Maps restaurants

Vanaf nu kun je namelijk makkelijker door verschillende reviews van locaties bladeren. Zo kun je recensies sorteren op verschillende factoren en beoordelingen. Op die manier weet je dus niet alleen wat de positieve verhalen zeggen, maar kun je ook de mening van kritische eters opzoeken. Deze verbeterde reviewfunctie wordt geleidelijk uitgerold. Zelfs na het installeren van de update kan het dus nog even duren tot jij er ook mee aan de slag kunt.

Verbeterde routebeschrijving, maar nog niet in Nederland

Tot slot gaat Google de routebeschrijvingen verbeteren voor reizigers die met het openbaar vervoer reizen. Voortaan toont de app niet alleen op welk station je moet zijn, maar ook welke ingang je het beste kunt pakken. Deze functie werkt nog niet in Nederland en komt langzaam maar zeker in grote wereldsteden beschikbaar. Zo zijn New York, Parijs en Madrid al aan de beurt, maar belooft Google dat er spoedig meer steden volgen. De update voor Google Maps die deze functies toevoegt is nu beschikbaar voor iOS.

Download Google Maps in de App Store (gratis)

Google Maps

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu