Op deze 3 manieren maakt Google Maps reizen fijner

Michel van 't Klaphek
1 oktober 2018, 20:27
2 min leestijd
Op deze 3 manieren maakt Google Maps reizen fijner

Google Maps gaat reizen een stuk aangenamer maken. De app vertelt voortaan precies hoe laat je van huis moet, of er files en vertragingen zijn en of je een sprintje moet trekken om de bus te halen.

Lees verder na de advertentie.

Zo maakt Google Maps reizen fijner

Wie voor zijn werk dagelijks op en neer moet forenzen weet dat reizen vaak stressvol is. Google Maps krijgt gelukkig een update die het leven voor automobilisten en ov-reizigers aangenamer maakt. Dit zijn de belangrijkste functies.

1. Ontloop de files

De grootste toevoeging is het nieuwe tabblad ‘Forenzen’. Dit scherm vervangt ‘Ov’ en ‘Reizen’ en laat real time informatie over het verkeer en ov zien. De app houdt hierbij rekening met jouw woon-werkverkeer. Als er ’s ochtends een ongeluk is gebeurd laat Google Maps dit automatisch weten, en raadt direct een alternatieve route aan. Op deze manier rijd je niet rechtstreeks de file in.

Google Maps reizen

Daarnaast toont Google Maps relevante informatie voor ieder onderdeel van je reis, zodat je weet hoe laat je vanaf huis moet vertrekken. Dit is bijvoorbeeld handig voor mensen die met hun auto naar het station gaan, en vanaf daar de trein pakken.

2. Nooit meer naar de bus rennen

Iedereen die weleens met de bus gaat weet dat ze niet altijd op tijd rijden. Het is dus fijn om te weten of je écht een sprintje moet trekken, of dat je rustig naar de halte kunt lopen. Google Maps geeft voortaan op de kaart aan waar je bus rijdt waardoor je ‘m kunt volgen. Momenteel werkt deze functie alleen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het is de bedoeling dat hier binnenkort meer steden aan toegevoegd worden.

3. Apple Music-integratie

Tot slot krijgt Google Maps een directe koppeling met Apple Music, Google Play Music en Spotify. Je hebt hierdoor direct toegang tot al je favoriete albums, nummers en podcasts. Je vindt de knop aan de rechterkant van het scherm. Hierdoor hoef je niet langer van app te wisselen om een nieuw liedje op te zetten.

Het vernieuwde Google Maps rolt deze week uit voor je iPhone. Het kan een paar dagen duren voordat je de update ontvangt.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu