Google Maps-update voegt live drukte-informatie toe

Thomas Haenen
23 november 2016, 16:35
1 min leestijd
Google Maps-update voegt live drukte-informatie toe
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

9

Google Maps’ overzicht van populaire tijden bij attracties en bedrijven wordt vanaf nu live bijgewerkt. Zo kun je de drukke momenten beter mijden.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps populaire tijden

Al geruime tijd kun je in Google Maps een overzicht van populaire tijden vinden bij winkels, bedrijven en populaire attracties. Bij de locatie-informatie wordt een overzicht getoond van de drukste momenten van dag tot dag. Die informatie is echter gebaseerd op historische data. Op drukke momenten, zoals bijvoorbeeld in winkels tijdens de feestdagen, kan die informatie incorrect blijken.

Daarom gaat Google nu live de informatie over populaire tijden bijwerken. Zoek je op een locatie, dan krijg je nog altijd hetzelfde overzicht met populaire tijden in beeld. Met een paars balkje bovenop het huidige tijdstip wordt vervolgens aangegeven of de huidige drukte afwijkt van de gewoonlijke drukte.

Google Maps populaire tijden

Google introduceerde de nieuwe feature eerder deze week en sindsdien wordt deze geleidelijk wereldwijd uitgerold. Inmiddels hebben verschillende Nederlanders gebruikers ook al aangegeven de live drukte-informatie te zien. Ook in Google Maps voor iOS zou de info vanaf vandaag moeten opduiken.

De Google Maps populaire tijden zijn gebaseerd op anonieme locatiedata van Google-gebruikers. Als blijkt dat veel gebruikers op dezelfde plek zijn, of als er veel naar specifieke locaties gezocht wordt, zal de druktemeter daarop aangepast worden.

Google Maps downloaden

Je kunt Google Maps gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met iOS 8.0 of nieuwer en vereist minimaal 96,4MB aan opslagruimte.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu