Met de Google Maps-pollfunctie heb je nooit meer keuzestress

27 september 2018, 14:59
2 min leestijd
Met de Google Maps-pollfunctie heb je nooit meer keuzestress

Een restaurant vinden waar jij en je vrienden allemaal willen eten, kan wat keuzestress opleveren. Google Maps heeft daar nu een oplossing voor. Voortaan kan iedereen stemmen waar ze willen eten.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Google Maps-pollfunctie

Wanneer je met een groep vrienden een avondje uit eten plant, komen er heel wat zaken bij kijken. Niet alleen een datum prikken, maar ook een restaurant vinden dat iedereen leuk vindt, is vaak lastig. De nieuwste Google Maps-update lost dat op door een pollfunctie toe te voegen.

Om zo’n poll met je vrienden te maken, voeg je alle restaurants waar je zou willen eten toe aan een lijst. Dit doe je langer te drukken op een locatie, waardoor de optie vanzelf verschijnt. Deze lijst deel je vervolgens met je vrienden, waarna zij kunnen stemmen op hun favoriete spot.

Google Maps pollfunctie

Bovendien kan iedereen die toegang heeft tot de lijst zelf restaurants toevoegen of verwijderen. Wanneer je een restaurant verwijdert waar al op gestemd is, verdwijnen ook alle stemmen. Zo heeft iedereen de kans om een plek toe te voegen of iets weg te halen waar ze absoluut niet heen willen.

Als je zo’n gedeelde lijst opent, krijg je de Maps-kaart te zien met alle locaties gemarkeerd. Stemmen doe je met een duimpje omhoog of omlaag. Wanneer er gestemd is, zie je vanzelf welke plek het populairst is door de groene kleur. Ook is te zien wie op wat gestemd heeft.

Lijstjes maken al langer mogelijk

Het is al langer mogelijk om in Google Maps lijsten te maken van favoriete bestemmingen. Zo kun je bijvoorbeeld voordat je op citytrip gaat alvast de leukste bezienswaardigheden markeren of een overzicht maken van alle cafés en restaurants die vrienden je hebben getipt. Deze functie breidt Google nu dus uit, zodat een avondje uit plannen met vrienden democratischer en sneller gaat dan ooit.

De restaurantpoll zit in de laatste versie van de app. Daarnaast zorgt deze update ervoor dat het nog makkelijker is om nieuwe plaatsen te ontdekken en hier naartoe te navigeren. Het kan nog een paar dagen duren voordat de functie beschikbaar is, omdat deze geleidelijk wordt uitgerold.

Google Maps

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu