Zo sla je kaarten offline op in Google Maps op iOS
Google Maps

Google Maps

Gratis

Onze score

8,5

De Google Maps-app op iOS maakt het nu mogelijk om kaarten van plaatsen op te slaan, zodat je ze offline kunt bekijken. Wij laten je zien hoe het werkt.

Google Maps offline kaarten gebruiken

Een maand nadat de Android-versie van Google Maps kaarten offline kon opslaan, is dat nu ook op iOS mogelijk. Tenminste, Google is bezig aan de uitrol onder gebruikers, dus als je de functie nu nog niet ziet, heb dan nog even geduld. Zorg in elk geval wel dat je de laatste versie van Google Maps op je iOS-device hebt staan door even de App Store in te duiken.

Google gaat verder dan normaal bij offline kaarten. Niet alleen kunnen gebruikers de omgeving gewoon bekijken, ook krijgen ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om van de navigatie gebruik te maken. Daarnaast biedt Google Maps ook als je niet verbonden bent met internet informatie over lokale bedrijven, zoals restaurants. Je kunt dan openingstijden zien, evenals contactinformatie en beoordelingen.

Zo werkt het

google maps kaarten offlineOm gebruik te maken van de offline kaarten van Google Maps, kun je de volgende stappen doorlopen:

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

  1. Open de Google Maps-app, voer bovenin de zoekbalk een plaatsnaam in en tik op ‘Zoek’;
  2. De locatie komt direct in beeld, tik onderin op de plaatsnaam;
  3. Je krijgt nu meer informatie te zien, waaronder ‘Opslaan’, ‘Delen’ en ‘Downloaden’, kies de laatste;
  4. Kies om het offline gebied te downloaden en de kaart wordt binnengehaald.

Door alle extra functies zijn de kaarten behoorlijk fors (tot een paar honderd MB), maar ze blijven maar een maand op je toestel staan. Voordat je een kaart downloadt, kun je overigens al zien hoeveel ruimte die in beslag gaat nemen. Na de periode van een maand verloopt het gebied en wordt hij automatisch verwijderd. Handig, want zo hoef je nooit bang te zijn dat je een kaart vergeet te verwijderen, waardoor je krap in je opslagruimte komt te zitten.

Download Google Maps in de App Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.