De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo helpt Google Maps je nu beter in de auto, het ov of in een restaurant

Michel van 't Klaphek
16 februari 2018, 20:31
2 min leestijd
Zo helpt Google Maps je nu beter in de auto, het ov of in een restaurant
Google Maps

Google Maps

Gratis

Mis nooit meer je bus dankzij de nieuwe update voor Google Maps. Je ziet nu in een oogopslag actuele ov-vertrektijden, de snelste route naar huis en lokale restaurants. Wij laten zien hoe de nieuwe functie werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps lokale informatie nu in de app

Google heeft zijn kaarten-app van een handige update voorzien. Wanneer je een bepaalde locatie aantikt, krijg je direct nuttige informatie te zien in de vorm van drie toegevoegde tabbladen: Verkennen, auto en ov.

1. Verkennen

Zodra je het venster naar boven veegt kom je in het verkennen tabblad terecht. Hier zie je lokale voorzieningen zoals restaurants, pinautomaten, benzinestations en supermarkten. De app weergeeft altijd de meest dichtbijgelegen voorziening.

2. Auto

Het tweede tabblad toont je de beste autoroute naar de door jouw geselecteerde locatie. Maps houdt rekening met de lokale verkeersomstandigheden en geeft een geschatte aankomsttijd. Je wordt bovendien dankzij de ‘rijmodus’ op de hoogte gehouden van files.

3. Ov

Ga je liever met het openbaar vervoer? Ook dan heeft Google aan je gedacht. De derde toevoeging is namelijk het inzien van actuele ov-vertrektijden. Afhankelijk van waar je bent, of waar je heen wilt, krijg je direct te zien hoe laat bussen, metro’s, ponten, trams en treinen vertrekken.

Ook eventuele vertragingen worden getoond. Als kers op de taart wordt ook de locatie van de vertrekpunten, zoals een bushalte, weergeven. Mocht je dus verdwaald zijn, dan heb je aan één tik genoeg om alsnog op de plek van bestemming te komen.

Lees ook: Offline kaarten: de 7 beste offline navigatie-apps voor iOS

Google Maps Downloaden

De geüpdatete app is nu te downloaden in de App Store. Heb je hem al geïnstalleerd, dan krijg je vanzelf een melding dat de update klaarstaat.

→ Download Google Maps in de App Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu