De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Google Maps: zet je favoriete locaties op een rij en deel ze met vrienden

Lars Paijmans
13 februari 2017, 17:01
1 min leestijd
Google Maps: zet je favoriete locaties op een rij en deel ze met vrienden
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8

Je gebruikte Google Maps al om je weg te vinden, maar vanaf vandaag kun je er ook een handige lijst in maken met plekken waar je nog naartoe wilt. Deze kun je vervolgens gemakkelijk met je vrienden delen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps lijsten nu beschikbaar in iPhone-app

De kaartendienst van Google introduceert vandaag en To-do optie. Hier kun je verschillende takenlijsten aanmaken die je vervolgens ook met vrienden kunt delen. Ideaal voor als je met zijn allen op vakantie wilt gaan, maar nog niet precies weet waarheen. Als je voortaan op zoek gaat naar een locatie, ziet de bewaarknop er anders uit dan je gewend bent. Zo kun je bijvoorbeeld een lijst met potentiële vakantiebestemmingen maken, of een checklist met alleen je favoriete eettentjes en cafés.

Google Maps lijsten

Google Maps heeft automatisch drie lijsten aangemaakt, maar in het nieuwe menuscherm kun je deze ook zelf aanvullen. Door vervolgens op de deelknop te drukken, kun je vrienden uitnodigen om jouw Google Maps lijst te volgen. Nadat ze op de volgknop gedrukt hebben, krijgt de lijst een plekje in hun overzicht en worden jouw aanpassingen automatisch doorgevoerd.

Google Maps lijsten geleidelijk uitgerold

Volgens Google wordt de nieuwe Google Maps lijstfunctie in de loop van de dag uitgerold voor zowel iOS als Android. Het kan dus even duren voordat jij kunt beginnen met het samenstellen van jouw eigen lijstjes. Je kunt gemakkelijk checken of jouw app al bijgewerkt is: open simpelweg het zijmenu, kies Mijn plaatsen en kijk of de optie met opgeslagen locaties er staat.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen