Google Maps krijgt betere stembesturing met Google Assistent-integratie

9 januari 2019, 11:04
1 min leestijd
Google Maps krijgt betere stembesturing met Google Assistent-integratie
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8,5

Google Maps gebruiken in de auto wordt een stuk gemakkelijker met de komst van de Google Assistent. Zo helpt de spraakassistent je nu ook onderweg.

Google Maps Google Assistent nu beschikbaar

Google Maps is nog steeds de populairste navigatie-app op de iPhone, en de update van vandaag zal dat alleen nog maar verder vergroten. De uitrol van de update is inmiddels gestart, al hebben wij hem nog niet gezien op onze iPhones. Omdat de update aan de kant van Googles server wordt uitgerold, kan het even duren voordat de Assistent voor iedereen in Maps opduikt.

Nu de Assistent in Google Maps verwerkt zit, vervangt hij het microfoon-icoontje dat je gebruikte om een straat of plaatsnaam in te spreken. Voortaan druk je dit knopje in om onderin beeld een klein venster te openen, waarin de Google Assistent laat zien dat hij luistert.

Google Maps Google Assistent

Daarmee kun je bijvoorbeeld je navigatieroute aanpassen, muziek afspelen of een podcast starten. Door de beperkingen van iOS is het helaas niet mogelijk om op die manier een bericht te versturen via WhatsApp of een andere berichtendienst.

Wel kun je aan de Assistent vragen of hij naar iemand in je adresboek stuurt hoe laat je ongeveer op je bestemming aankomt. Sinds vorig jaar spreekt de assistent van Google gewoon Nederlands, wat het makkelijker maakt om snel even een spraakopdracht te geven.

Google Assistent op de iPhone

De Google Assistent is Googles versie van een spraakassistent, net zoals Apples Siri. Google heeft er een afzonderlijke app voor gemaakt om alle mogelijkheden van de Assistent te gebruiken, die door de ingebouwde beperkingen van iOS wel een stuk minder goed werkt op een iPhone in vergelijking met een Android-smartphone.

Lees ook: 6 tips om alles uit de Nederlandse Google Assistent te halen

Google Maps

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu