Zo ontwijk je drukte in restaurants en musea met Google Maps

Erwin Vogelaar
14 december 2015, 14:22
1 min leestijd
Zo ontwijk je drukte in restaurants en musea met Google Maps
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8,5

Google heeft een nieuwe functie in Google Maps toegevoegd, waardoor voor veel locaties nu te zien is hoe druk het op bepaalde tijden is.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps drukte

Google heeft vandaag een nieuwe functie toegevoegd in Google Maps. In de nieuwste versie van de app is te zien rond welke tijden je het best ergens op bezoek kunt gaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bezoekje aan een museum of restaurant. De optie is in Nederland nog niet bij elke locatie actief, maar bij de grootste en populairste plekken wel.

Om de tijden te vinden, zoek je in Google Maps naar een locatie die je mogelijk wil bezoeken. In het voorbeeld hieronder hebben we het Anne Frank Huis in Amsterdam genomen. Druk op je locatie en je krijgt de gebruikelijke informatie te zien, met links naar een telefoonnummer, de website en iets meer naar onderen het adres en de openingstijden.

Google Maps drukte

Door nog iets verder naar beneden te scrollen zie je de optie “Populaire tijden” staan, waarnaast je in een dropdown-menu je gewenste dag kunt kiezen. Direct eronder staat een grafiek met hoe druk de locatie op bepaalde tijden is. Door de grafiek weg te swipen, kun je tevens de verschillende dagen langsgaan. Heb je de nieuwste versie van de app en kun je de optie niet vinden, dan is het voor die locatie nog niet beschikbaar.

Google Maps downloaden

De nieuwste versie van Google Maps is via onderstaande link te downloaden. De app is gratis, weegt 47,4MB en je zult minimaal iOS 7 moeten draaien om Google Maps te kunnen gebruiken.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu