Google Maps weet voortaan hoe druk de bus, metro of trein is

Michel van 't Klaphek
28 juni 2019, 9:06
1 min leestijd
Google Maps weet voortaan hoe druk de bus, metro of trein is
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8,5

Google Maps heeft een update gekregen. De navigatiedienst weet voortaan hoe druk het openbaar vervoer is. De nieuwe functie werkt voorlopig alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps voorspelt drukte in openbaar vervoer

De afgelopen maanden heeft Google Maps reizigers in de bus, metro en trein gevraagd hoe druk het was. De navigatiedienst weet zo precies wat de dal- en piekmomenten van het openbaar vervoer zijn. Voortaan laat Google Maps daarom zien of het dringen wordt, of dat je rustig kunt zitten.

Zo werkt de drukte-indicator van Google Maps:

  1. Download en installeer de nieuwste versie van Google Maps uit de App Store;
  2. Plan je reis met het openbaar vervoer zoals je gewend bent;
  3. Maps voorspelt nu hoe druk het wordt.
google maps drukte openbaar vervoer

Zie je vijf grijze personen bij de bus, metro of trein staan? Dan wordt het proppen, of kun je beter de volgende pakken als je geen haast hebt. Zie je maar een ingekleurd poppetje? Dan is er waarschijnlijk meer dan genoeg zitplek en kun je rustig een boek lezen of uit het raam staren.

Voorlopig voorspelt Google Maps alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven hoe druk het openbaar vervoer is. Of de functie binnenkort naar meer Nederlandse steden uitrolt is niet bekend. Wereldwijd werkt de drukte-indicator in meer dan 200 plaatsen.

Google Maps wordt steeds slimmer

Google voegt de afgelopen maanden de ene na de andere functie toe aan de navigatiedienst. Zo waarschuwt Google Maps je sinds kort voor flitsers, navigeer je naar het juiste vliegtuig op Schiphol en kun je menukaarten van restaurants in de buurt vinden. Ook is het mogelijk om in Google Maps filmtijden van bioscopen in de buurt op te zoeken.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu