Google Maps weet voortaan hoe druk de bus, metro of trein is
Michel van 't Klaphek
Google Maps

Google Maps

Gratis

Onze score

8,5

Google Maps heeft een update gekregen. De navigatiedienst weet voortaan hoe druk het openbaar vervoer is. De nieuwe functie werkt voorlopig alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Google Maps voorspelt drukte in openbaar vervoer

De afgelopen maanden heeft Google Maps reizigers in de bus, metro en trein gevraagd hoe druk het was. De navigatiedienst weet zo precies wat de dal- en piekmomenten van het openbaar vervoer zijn. Voortaan laat Google Maps daarom zien of het dringen wordt, of dat je rustig kunt zitten.

Zo werkt de drukte-indicator van Google Maps:

  1. Download en installeer de nieuwste versie van Google Maps uit de App Store;
  2. Plan je reis met het openbaar vervoer zoals je gewend bent;
  3. Maps voorspelt nu hoe druk het wordt.

google maps drukte openbaar vervoer

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zie je vijf grijze personen bij de bus, metro of trein staan? Dan wordt het proppen, of kun je beter de volgende pakken als je geen haast hebt. Zie je maar een ingekleurd poppetje? Dan is er waarschijnlijk meer dan genoeg zitplek en kun je rustig een boek lezen of uit het raam staren.


Voorlopig voorspelt Google Maps alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven hoe druk het openbaar vervoer is. Of de functie binnenkort naar meer Nederlandse steden uitrolt is niet bekend. Wereldwijd werkt de drukte-indicator in meer dan 200 plaatsen.

Google Maps wordt steeds slimmer

Google voegt de afgelopen maanden de ene na de andere functie toe aan de navigatiedienst. Zo waarschuwt Google Maps je sinds kort voor flitsers, navigeer je naar het juiste vliegtuig op Schiphol en kun je menukaarten van restaurants in de buurt vinden. Ook is het mogelijk om in Google Maps filmtijden van bioscopen in de buurt op te zoeken.

Google Maps

Google LLC

9 (128443 reviews)
Gratis via App Store

Meer over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.