Deze 3 verbeteringen maken Google Maps overzichtelijker dan ooit

Lars Paijmans
26 juli 2016, 11:55
2 min leestijd
Deze 3 verbeteringen maken Google Maps overzichtelijker dan ooit
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

8

Bij een navigatie-app staat naast correcte info ook de overzichtelijkheid voorop. Terwijl jij over straat fietst/rijdt of loopt heb je immers geen tijd om een kaart lange tijd te bestuderen. De nieuwe update voor Google Maps voert drie subtiele veranderingen door om de app een stuk overzichtelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps design update uitgebracht

Je moet misschien even zoeken voordat je merkt op welke gebieden Google Maps verbeteringen heeft doorgevoerd, maar in een blogpost legt Google haarfijn uit hoe ze hun navigatie-app hebben opgepoetst. Zo worden sommige kleuren aangepast, en kun je in een oogopslag zien welke locaties in je omgeving interessant zijn om te bezoeken. De Google Maps design update is vanaf nu beschikbaar voor iOS.

Google Maps design update

#1 Google Maps verandert kleuren op subtiele wijze

In het bovenstaande plaatje kun je zien hoe Google Maps de kleuren van de app hier en daar opnieuw heeft ingedeeld. De meeste kleuren spreken voor zich, zoals groene natuurgebieden en blauwe waterpartijen. Door te weten wat de kleuren betekenen kun je nu echter ook gemakkelijker dichtbevolkte gebieden en zoekresultaten herkennen.

Lees ook: Offline-modus Google Maps verbruikt straks minder data

#2 Google Maps kaarten opgeruimd

Ook de algemene kaarten van Google Maps zien er vanaf vandaag wat duidelijker uit. Door bijvoorbeeld de zwarte lijnen van wegen te verwijderen ziet een doorsnee kaart er minder vol uit, zodat gebouwen en locaties beter opvallen. Ondertussen blijft de weg gewoon goed zichtbaar zodat Google Maps er dankzij het frisse uiterlijk alleen maar op vooruit gaat.

Google Maps design update

#3 Interessante plaatsen gemakkelijk te herkennen

Nu er weer wat meer ruimte is op de kaarten van Google Maps, kan Google ook beter laten zien als een locatie de moeite van het bezoeken waard is. Met een nieuw algoritme worden interessante locaties getoond, op basis van activiteit en de hoeveelheid bars, restaurants en winkels die bij een bepaalde locatie in de buurt zijn. Je herkent deze locaties door de vage oranje gloed die er overheen is gelegd. Wel zo fijn, want hierdoor zitten ze niet in de weg voor mensen die Google Maps alleen willen gebruiken om van punt A naar B te navigeren.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu