Eindelijk: Google Maps voor Apple CarPlay vanaf nu beschikbaar

Lars Paijmans
19 september 2018, 11:03
2 min leestijd
Eindelijk: Google Maps voor Apple CarPlay vanaf nu beschikbaar

Apple Maps is voortaan niet de enige navigatie-app die je kunt gebruiken met CarPlay. Google Maps is vanaf nu beschikbaar voor de autosoftware van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps CarPlay update nu beschikbaar

Een mooie verbetering van iOS 12 vind je terug in de auto, als deze Apple CarPlay tenminste ondersteunt. Voortaan werkt CarPlay ook met navigatie-apps van derden, en Google is de eerste die hier zijn voordeel mee doet.

Lees ook: iOS 12 CarPlay: deze belangrijke verbeteringen komen naar je auto

Google Maps carplay

Vanaf nu staat er een update voor de iOS-app van Google Maps klaar in de App Store die deze functie introduceert. Zodra je versie 5.0 hebt gedownload, kun je de navigatie-app synchroniseren met het display in je auto. Het design van de kaartendienst is speciaal voor een autoscherm geoptimaliseerd, met grotere letters en icoontjes. Het grootste verschil met Apples Kaarten-app is dat Google zijn eigen kaartendata gebruikt, die veel mensen nog steeds betrouwbaarder vinden.

Als je Google Maps op je iPhone gebruikt, heeft de CarPlay-versie sowieso al een streepje voor op de Kaarten-app. Al je opgeslagen plaatsen in de iOS-app worden namelijk ook in de CarPlay-app bewaard, wat het handig maakt om snel naar je meestgebruikte locaties te navigeren.

Geen Siri-ondersteuning voor Google Maps

Jammer genoeg ondersteunt Siri Google Maps nog niet. Wel is er een ingebouwde stemherkenning in Google Maps aanwezig, die je kunt activeren door op het scherm te tikken. Tijdens het autorijden een scherm aanraken is minder handig dan handsfree ‘Hé Siri’ roepen, maar voorlopig de enige optie.

Tot nu toe kon je wel andere apps met CarPlay installeren, maar Apple had nog wel het alleenrecht als het op navigeren aankwam. Naast Google Maps heeft ook Waze aangekondigd dat ze CarPlay gaan ondersteunen. Die app is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Lees ook: Overzicht: deze 4 navigatie-apps komen naar CarPlay met iOS 12

Bron afbeelding: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu