Google Maps app voor iPhone beschikbaar

Redactie
13 december 2012, 12:05
1 min leestijd
Google Maps app voor iPhone beschikbaar

Er is een nieuwe app van Google Maps voor de iPhone beschikbaar gekomen. Na een periode van drie maanden is het voor iPhone gebruikers weer mogelijk om van de populaire kaartendienst gebruik te maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps

Na de introductie van iOS 6 heeft Apple in eerste instantie afstand genomen van Google Maps, die standaard als kaartendienst op de iPhone beschikbaar was. In plaats daarvan werd Apple Maps geïntroduceerd, maar dat bleek een fiasco te worden in verband met onvolkomenheden en diverse foute weergaven. Google heeft nu een compleet nieuwe app Google Maps ontwikkeld, die vanaf vandaag beschikbaar is in de App Store. De app biedt naast navigatie ook street view en 3D beelden. Verder kun je informatie krijgen over het openbaar vervoer en is ook de actuele verkeerssituatie in de applicatie verwerkt. Overigens zijn niet alle functionaliteiten in elk land beschikbaar.

iOS 5.1 of hoger

De app Google Maps is in elk geval geschikt voor de iPhone met iOS 5.1 of hoger. De terugkeer van Google Maps voor gebruik op de iPhone heeft even geduurd, maar dat had alles te maken met het feit dat de kaartendienst eerder automatisch werd geïnstalleerd op de iPhone. Overigens heeft Google vandaag ook een softwarepakket voor ontwikkelaars gelanceerd, zodat de kaartendienst in te ontwikkelen applicaties kan worden opgenomen.

De app Google Maps is gratis beschikbaar voor de iPhone.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's