Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Google brengt Lens uit voor eigen Foto’s-app op iOS

16 maart 2018, 11:01
2 min leestijd
Google brengt Lens uit voor eigen Foto’s-app op iOS
Google Foto's

Google Foto's

Gratis

Reviewscore

8

Eerder kwam Google Lens al uit voor Android, maar nu is de feature ook beschikbaar op de iPhone. De komende week wordt de Google Foto’s-app voorzien van de slimme beeldherkenning die Lens biedt.

Lees verder na de advertentie.

Google Lens-update voor Google Foto’s

In eerste instantie was Google Lens alleen te gebruiken op de Google Pixel 2, maar geleidelijk hebben alle Android-toestellen de functie gekregen. Nu kunnen ook iPhone-gebruikers met de slimme objectherkenning van Lens aan de slag, via de Google Foto’s-app.

Google Lens Google Foto's

De update wordt de komende week verspreid via de App Store. Het kan dus nog even duren tot je de Lens-knop in de Google Foto’s-app ziet. Zodra je de update hebt, krijg je bij iedere foto in de app een knop waarmee je Lens opent. Vervolgens krijg je extra informatie op basis van wat Google in jouw foto herkent.

Google Lens is dan ook een slimme assistent, die extra informatie bij je foto’s biedt. Door Googles machine learning kan Lens automatisch objecten, teksten of merken in je foto’s herkennen. Google Foto’s gebruikte deze techniek al langer om het mogelijk te maken om binnen je foto’s te zoeken. Dit wordt nu dus uitgebreid met bijvoorbeeld informatie over een monument of restaurants die in je foto te zien zijn.

Ook interessant: Dit zijn de mogelijkheden van Google Foto’s op iOS

Google Lens bouwt met Lens voort op Google Goggles, een app die Google in 2010 al uitbracht. Die app gebruikte je smartphonecamera al om objecten te herkennen. Google Lens wordt daarnaast op termijn geïntegreerd in de Google Assistant, zodat je niet alleen met spraak vragen kunt stellen, maar ook met beeld.

Google Foto’s downloaden

Via onderstaande link kun je Google Foto’s downloaden in de App Store. Om de app te draaien heb je iOS 9 of nieuwer nodig.

Download Google Foto’s in de App Store (gratis)

Google Foto's

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu