Google Latitude vanaf vandaag in de App Store
Redactie

Vandaag is de applicatie Google Latitude in de App Store verschenen. Deze applicatie werd lange tijd door Apple geweigerd, waardoor Google zelfs een officiële web-applicatie voor de dienst uitbracht. De applicatie geeft real-time door waar je je bevindt, zodat je vrienden kunnen zien of je op dit moment bij ze in de buurt bent.

Multitasken met gps

Apple stond niet meer in zijn recht om de applicatie te weigeren. Door de background-api kan iedere applicatie nu real-time de locatie van de gebruiker opvragen en doorsturen. Dit kan zelfs als de applicatie niet op je scherm staat, en als de iPhone in slaapstand staat. Dit kan voor sommige applicaties erg handig zijn, maar het is ook wel een punt dat veel mensen eng vinden. Je privacy kan hierdoor namelijk enorm aangetast worden.

Google Latitude laat alleen je huidige locatie zien aan mensen die jij toegevoegd hebt. Je kan bijvoorbeeld alleen je ouders, kinderen of partner aan je lijst toevoegen. Als je minder waarde hecht aan je privacy, kan je zelfs je hele vriendengroep toevoegen aan je vriendenlijst. Je moet alleen niet vergeten om de applicatie uit te zetten als je ergens bent waar je niet hoort te zijn, want dit vergeet je namelijk makkelijk door het achtergrondproces.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.