Google Latitude nu beschikbaar op de iPhone
Redactie

Google heeft bekend gemaakt dat vanaf heden ‘Latitude’ door middel van een web applicatie beschikbaar is voor de iPhone. Met Google Latitude kan je de locatie van vrienden en bekenden (uit je Google adresboek) volgen op de Google Maps.


<br />

Google Latitude web applicatie voor iPhone

Google Latitude is gebaseerd op een web applicatie en is via de safari browser op de iPhone op te vragen via: http://www.google.com/latitude. Volgens Google is deze applicatie tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Apple. Apple zou Google gevraagd hebben om Latitude als ‘web app’ uit te brengen om zo verwarring te voorkomen met de reguliere Google Maps applicatie.

Locatiebepaling met W3C geolocation API’

De locatie van de gebruiker kan binnen de Latitude web app bepaald worden door de ‘W3C geolocation API’ die door safari ondersteund wordt. Doordat er geen achtergrondprocessen gedraaid kunnen worden op de iPhone kan deze locatie niet realtime bepaald blijven worden. Je locatie wordt telkens geüpgrade wanneer je de web app opstart en op de voorgrond laat draaien.

Google Latitude is beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch met firmware 3.0 of hoger.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Milan

  Betekent dit dat je met Latitude eender wie kan volgen als je zijn of haar gsm-nummer hebt? Je baas kan bij voorbeeld zien waar je op welk moment van de dag uithangt?

 • PG

  @Milan: je kan jezelf koppelen aan een bekende via een Google Account. Zolang je de webapp open hebt staan kan je elkaar volgen. Wanneer je deze afsluit niet meer. Natuurlijk kan je zelf bepalen (o.a. via de privacy instellingen) hoe je zichtbaarheid mag zijn.

 • Berry

  Als hardloper zou ik het fijn en veilig vinden als mijn familie thuis mij kan volgen waar ik loop voor het geval er iets mocht gebeuren onderweg. Kan dat doormiddel van deze Tool?
  Kunnen zij mij volgen via PC als ik de Iphone bij me heb?

  Gr berry